Opskrift på gammeldags fastelavnsboller, hvor du kan lave flere varianter af samme dej. Jeg viser dig fastelavnsboller med creme og syltetøj.
Gammeldags fastelavnsboller er de helt klassiske fastelavnsboller, der laves af en god gærdej.
Efter æltning og hævning formes fastelavnsbollerne i forskellige former, og de kan fyldes med enten creme eller syltetøj.
Efter bagning pyntes de afkølede fastelavnsboller med glasur.
Opskriften giver 16 lækre og gammeldags fastelavnsboller.
Opskrift på gammeldags fastelavnsboller
Gammeldags fastelavnsboller (flere varianter)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Glasur laves af
- flormelis
- kakao
- pasteuristeret æggehvide
Sådan gør du
- Lun mælk i en kasserolle til 40 grader, og kom den i en skål til røremaskinen. Smuldr gær i og rør gæren ud.
- Smelt smørret i kasserollen, og rør den med i gærmælken Det smeltede smør må dog ikke være mere end 40 grader varmt!
- Ælt derefter sukker, kardemomme, et æg og hvedemel ind i dejen, og lad den ælte i 10 minutter. Du skal muligvis bruge en anelse mere mel, men prøv den frem. Dejen skal være let og ikke for fast.
- Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
- Lav imens kagecreme som i ovenstående link, og lad det køle af.
- Halvdelen af dejen rulles ud i en firkant på cirka 20 gange 40 centimeter. Skær ud i otte lige store firkanter.
- Kom en klat kagecreme på hver, og bøj enderne ind mod midten. og klem dejen sammen, så fastelavnsbollerne er helt lukkede.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad. Pensles med sammenpisket æg.
- Bag de gammeldags fastelavnsboller i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Resten af dejen deles i otte lige store dejklumper og trilles til boller. Klem dem flade med let hånd.
- Lav en fordybning, og kom kagecreme eller hindbærmarmelade i.
- Pensl kanterne med et sammenpisket æg, og bag ligeledes i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Tips
Lad de gammeldags fastelavnsboller køle af, og giv dem så lidt glasur.
Enten hvid glasur eller med lidt kakao i glasuren. En rød glasur er også fin til fastelavnsboller, hvor der jo gerne må være lidt farve på.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her