Her er opskriften på flødeboller med jordbær. Nemme og uimodståelige flødeboller, der har et helt jordbær i midten. Nem opskrift med udførlig vejledning.
Elsker du flødeboller, så skal du prøve disse flødeboller med jordbær.
Her er der kommet et helt jordbær ind i midten af flødebollerne, og ikke alene smager det godt, men det ser altså også godt ud når du bider i flødebollen.
Opskriften er udviklet af Odense Marcipan, og den er ret nem at lave. Du får cirka 20 flødeboller af denne opskrift.
Opskrift på flødeboller med jordbær
Ingredienser
- 300 gram marcipan Original Odense Marcipan
- 130 gram sukker
- 80 gram æggehvide
Skum laves af
- 60 gram vand
- 90 gram glukosesirup
- 200 gram sukker
- 120 gram pasteuriserede æggehvider
- 15 gram sukker
- 20 jordbær
Pynt
- 300-400 g mørk chokolade 55%
- Frysetørrede jordbær
Sådan gør du
- Start med at lave marcipanbunde. Her røres marcipan med sukker og æg - stil eventuelt sukkeret i blød i ægget i 1-2 timer inden brug. Dog ikke nødvendigt.
- Når massen er rørt lind kommes den i en sprøjtepose, og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse. Bages ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne. Hold øje med dem, og tag dem ud når de er gyldne. Køles af.
- Så laver du skum til dine flødeboller med jordbær. Vand, glukose og 200 gram sukker bringes i kog. Når siruppen når 110 grader startes piskning af æggehvider og sukker.
- Når siruppen når 118 grader, hældes det forsigtigt i den piskede skum, og piskes til det har stuetemperatur.
- Skær toppen af jordbærrene og sæt et bær på hver af de kolde marcipanbunde, med den skårne side nedad.
- Fyld derefter skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på marcipanbundene. Lad overfladen på skummet tørre i en times tid.
- Temperér den mørke chokolade og overtræk de lækre flødeboller med jordbær.
- Pynt til sidst med frysetørrede jordbær.
Næringsindhold
Tips
Lad chokoladen stivne helt og så er de skønne flødeboller med jordbær klar til servering.
Du kan i øvrigt gøre fremstillingen af flødebollerne endnu nemmere ved at lave marcipanbundene af en færdig kransekagemasse.
Her sprøjtes kransekagemassen ud på bagepapir på en bageplade, hvorefter den bages gylden i ovnen ved 190 grader varmluft.
Se også mine opskrifter på:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Jeg har et problem.. jeg kan ikke lide marcipan.. er der alternativ til flødeboller bunden?