Her er opskriften på flødeboller med jordbær. Nemme og uimodståelige flødeboller, der har et helt jordbær i midten. Nem opskrift med udførlig vejledning.
Elsker du flødeboller, så skal du prøve disse flødeboller med jordbær.
Her er der kommet et helt jordbær ind i midten af flødebollerne, og ikke alene smager det godt, men det ser altså også godt ud når du bider i flødebollen.
Opskriften er udviklet af Odense Marcipan, og den er ret nem at lave. Du får cirka 20 flødeboller af denne opskrift.
Opskrift på flødeboller med jordbær
Ingredienser
- 300 gram marcipan Original Odense Marcipan
- 130 gram sukker
- 80 gram æggehvide
Skum laves af
- 60 gram vand
- 90 gram glukosesirup
- 200 gram sukker
- 120 gram pasteuriserede æggehvider
- 15 gram sukker
- 20 jordbær
Pynt
- 300-400 g mørk chokolade 55%
- Frysetørrede jordbær
Sådan gør du
- Start med at lave marcipanbunde. Her røres marcipan med sukker og æg - stil eventuelt sukkeret i blød i ægget i 1-2 timer inden brug. Dog ikke nødvendigt.
- Når massen er rørt lind kommes den i en sprøjtepose, og sprøjtes ud til bunde i passende størrelse. Bages ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne. Hold øje med dem, og tag dem ud når de er gyldne. Køles af.
- Så laver du skum til dine flødeboller med jordbær. Vand, glukose og 200 gram sukker bringes i kog. Når siruppen når 110 grader startes piskning af æggehvider og sukker.
- Når siruppen når 118 grader, hældes det forsigtigt i den piskede skum, og piskes til det har stuetemperatur.
- Skær toppen af jordbærrene og sæt et bær på hver af de kolde marcipanbunde, med den skårne side nedad.
- Fyld derefter skummet i en sprøjtepose og sprøjt det ud på marcipanbundene. Lad overfladen på skummet tørre i en times tid.
- Temperér den mørke chokolade og overtræk de lækre flødeboller med jordbær.
- Pynt til sidst med frysetørrede jordbær.
Næringsindhold
Tips
Lad chokoladen stivne helt og så er de skønne flødeboller med jordbær klar til servering.
Du kan i øvrigt gøre fremstillingen af flødebollerne endnu nemmere ved at lave marcipanbundene af en færdig kransekagemasse.
Her sprøjtes kransekagemassen ud på bagepapir på en bageplade, hvorefter den bages gylden i ovnen ved 190 grader varmluft.
Se også mine opskrifter på:
Jeg har et problem.. jeg kan ikke lide marcipan.. er der alternativ til flødeboller bunden?