• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Hvad er engelsk sauce? Få svaret her

Hvad er engelsk sauce? Få svaret her

Billede med engelsk sauce.
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. april 2025 - Udgivet:  12. april 2025

Indhold

  1. Engelsk sauce stammer fra England, og er en krydret sovs, der blandt andet laves på eddike. Saucen anvendes til blandt andet bøffer og sovse.
  2. Historien om engelsk sauce
  3. Indhold
  4. Anvendelse
  5. Engelsk sauce eller worchestershire sauce?
  6. Næringsindhold i engelsk sauce
  7. Opskrifter med engelsk sauce
  8. Paprikasovs
  9. Italiensk kødgryde
  10. Sur-sød sauce
  11. Favorit sauce
  12. Baronens gryderet
  13. Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
  14. Karolines søndagsgryde
  15. Cowboytoast
  16. Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
  17. Hofgryde

Engelsk sauce stammer fra England, og er en krydret sovs, der blandt andet laves på eddike. Saucen anvendes til blandt andet bøffer og sovse.

Du er sikkert stødt på engelsk sauce i forskellige sammenhænge, og du har endda muligvis også en flaske stående derhjemme.

Men måske uden at tænke over hvad engelsk sauce egentlig er for noget, og hvad man faktisk også kan bruge den til.

Historien om engelsk sauce

Hvis vi starter med historien om den engelske sauce, så kommer den jo ikke overraskende fra England.

I dag produceres saucen af Beauvais, der igen er ejet af Orkla.

Og produktionen foregår på baggrund af en oprindelig gammel engelsk opskrift, der stammer tilbage fra 1800-tallet.

Den populære sauce spredte sig dengang dog hastigt uden for Englands grænser, og i dag kan man støde på den over dele store dele af kloden.

Indhold

Selve opskriften på engelsk sauce holder Beauvais selvfølgelig hemmelig, men den laves blandt andet med eddike. Hvilket jo også tydeligt kan smages.

Kigger man efter på ingredienslisten, ja så er der også anvendt tomatpuré, sukker, æblepuré, vand, salt og farvestof.

Ingredienslisten tæller også løg og forskellige krydderier, peberrod, citronsaft og nogle konserveringsmidler.

Uden at vi altså kender den nøjagtige mængde på hver.

Men engelsk sauce er en krydret sauce, der tydeligt lugter af eddike, men som også tilfører sødlige toner i maden. En god blanding, som du måske kender det fra gastrik, der selvfølgelig ikke er krydret på samme måde.

Anvendelse

Engelsk sauce er anvendelig til utrolig mange ting. Og det er alt fra sovse til stegning af bøffer og meget mere.

Prøv blandt andet at komme lidt engelsk sauce i kødet til din hakkebøf næste gang du laver det. Det er altså godt. Herunder selvfølgelig også i burgere eller en hjemmelavet bøfsandwich.

Og så giver den engelske sauce også en god dybde til blandt andet brun sovs.

Skal du stege koteletter, kan du prøve at smøre koteletterne med saucen inden de steges på panden eller grillen. Det samme med almindelige bøffer af oksekød.

Selv fisk har godt at en omgang engelsk sauce, for ikke at tale om kylling.

Og du skal heller ikke holde dig tilbage for at komme den engelske sauce i en mørbradgryde, gullasch eller stroganoff.

Endelig kan saucen såmænd også bruges til dressinger til salat eller som smagsgiver i marinader.

Vi må naturligvis heller ikke glemme den engelske sauce til den perfekte biksemad med spejlæg.

Engelsk sauce eller worchestershire sauce?

De to saucer forvekles ofte med hinanden, og selvom de minder meget om hinanden, så er der en lille forskel. I en worcestershire sauce er der eks. ansjoser - det er der ikke i den engelske sauce fra Beauvais. Her er 5 fakta om de to saucer.

Den stammer fra England

Engelsk sauce blev opfundet i 1800-tallet i byen Worcester af to kemikere, Lea og Perrins. Deres opskrift blev så populær, at den stadig bruges den dag i dag.

Den indeholder fermenterede ansjoser

Ja, der er fisk i! En af de vigtigste ingredienser i Worcestershire saucen er fermenterede ansjoser, som giver den sin karakteristiske umami-smag.

Smagen er kompleks og kraftfuld

Engelsk sauce er en blanding af eddike, melasse, sukker, salt, krydderier, tamarin, løg og hvidløg – det giver en intens, salt-sød og let syrlig smag.

Den bruges i både mad og cocktails

Ud over at være god i marinader, dressinger og gryderetter, er den en vigtig ingrediens i cocktails som Bloody Mary.

Sauce med hemmelig opskrift

Den originale opskrift er stadig en velbevaret hemmelighed hos Lea & Perrins – kun få personer kender den præcise blanding.

Næringsindhold i engelsk sauce

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 125
Fedt: <1 gram
Kulhydrat: 26 gram
Protein: 1 gram

Saucen indeholder desuden 3,4 gram salt pr. 100 gram.

Opskrifter med engelsk sauce

Her får du nogle af de mange opskrifter på Madens Verden, hvor du anvender den populære smagsgiver.

Paprikasovs

4.8 fra 70 stemmer
Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Gå til opskrift
billederesultat for paprikasovs paprikasauce

Italiensk kødgryde

4.7 fra 333 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Sur-sød sauce

4.9 fra 40 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sur-sød sauce, der er utrolig nem at lave. Brug saucen til kylling, kød, grøntsager, som dip og meget andet.
Gå til opskrift
Sur-sød sauce er en klassisk sovs, som du blandt andet kan bruge til kylling, grøntsager, ris og som her til et spyd med svinekød. Saucen er utrolig nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Favorit sauce

5 fra 20 stemmer
Her får du en nem opskrift på Favorit sauce. Smagen er meget som den populære sovs fra Jensen's, og den bruges til forskellige slags kød.
Gå til opskrift
Favorit Sauce

Baronens gryderet

5 fra 3 stemmer
Baronens gryde er en lækker gryderet, der blandt andet laves med kalvemørbrad, peberfrugt, skalotteløg og knoldselleri. Nem og hurtig at lave.
Gå til opskrift
billede med baronens gryde

Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med lørdagsgryde

Karolines søndagsgryde

5 fra 1 stemme
Den nemme opskrift på Karolines søndagsgryde, der er en klassisk og populær opskrift fra Karolines kogebøger. Her i min mere moderne udgave.
Gå til opskrift
Karolines søndagsgryde

Cowboytoast

4.8 fra 89 stemmer
Her får du den bedste opskrift på en hjemmelavet cowboytoast, der laves med hakket oksekød og løg i ovn og toaster. Opskrift med billeder.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet cowboytoast

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

4.5 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Gå til opskrift
billede med Amagergryde

Hofgryde

4.4 fra 11 stemmer
Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.
Gå til opskrift
billede med hofgryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her