Her finder du de bedste opskrifter på desserter og kager med chokolade, og oversigten er alfabetisk, så den er nem at overskue.
Er der noget bedre end desserter og kager med chokolade?
Nej, vel, og her finder du opskrifterne på de allerbedste af slagsen.
De indeholder allesammen chokolade i større eller mindre mængder (her kan du i øvrigt se resultat af
Fakta om chokolade
Chokolade er ikke bare chokolade, men findes i mange varianter.
Grundlæggende er der tre forskellige typer, nemlig mørk chokolade, lys chokolade (der også kaldes mælkechokolade) og den hvide chokolade.
Dertil kommer også vekao, der ikke indeholder kakao nok til at måtte kaldes chokolade. Den slags er der regler for.
Vekao består af større mængder vegatabilsk fedtstof, og det er blandt andet den, der anvendes til blokke med kogechokolade og lignende.
Kakao kom i øvrigt til Danmark en gang i 1700-tallet, men dengang kunne man kun købe kakao på apoteket. Og sådan var det i mange år.
Se også hvordan du bager verdens bedste chokoladekage:
Mørk chokolade
Mørk chokolade er den bedste og sundeste af chokoladerne. Mørk chokolade har en høj andel af kakao, og er derfor mere bitter i smagen end mælkechokolade og hvid chokolade.
Kakaoprocenten kan variere, men ligger typisk på mellem 60 og 80 procent.
Jo højere kakaoprocenten er, jo mere bitter er chokolade.
Lys chokolade
Den lyse chokolade - eller mælkechokolade - fremstilles også af kakao, men her er der tilsat mælkepulver.
Typisk er det sødmælkspulver, og derudover laves den lyse chokolade af blandt andet kakaosmør og sukker.
På grund af det lavere kakaoindhold og tilsætningen af mælkepulver er smagen stort set ikke bitter.
Mælkechokolade laves i mange kvaliteter, og man kan sagtens få en super god mælkechokolade, der faktisk samtidig også smager af chokolade.
Men du kan også få meget billigere udgaver, hvor der er langt til tanker om chokolade.
Nestlé i Schweiz var i øvrigt de første i verden til at lave mælkechokolade, og det skete i 1875.
Hvid chokolade
Den hvide chokolade er mere speciel, for den indeholder faktisk ikke kakao.
Her fremstilles den i stedet af kakaosmør, der så er tilsat sukker og mælkepulver. Derfor er denne chokoladetype helt hvid.
Næringsindhold i chokolade
Indhold pr. 100 gram chokolade
Kalorier: 540
Fedt: 31 gram
Kulhydrat: 61 gram
Protein: 5 gram
Del dine ideer og tanker med os andre her: