Her finder du de bedste opskrifter pรฅ desserter og kager med chokolade, og oversigten er alfabetisk, sรฅ den er nem at overskue.
Er der noget bedre end desserter og kager med chokolade?
Nej, vel, og her finder du opskrifterne pรฅ de allerbedste af slagsen.
De indeholder allesammen chokolade i stรธrre eller mindre mรฆngder (her kan du i รธvrigt se resultat af
Fakta om chokolade
Chokolade er ikke bare chokolade, men findes i mange varianter.
Grundlรฆggende er der tre forskellige typer, nemlig mรธrk chokolade, lys chokolade (der ogsรฅ kaldes mรฆlkechokolade) og den hvide chokolade.
Dertil kommer ogsรฅ vekao, der ikke indeholder kakao nok til at mรฅtte kaldes chokolade. Den slags er der regler for.
Vekao bestรฅr af stรธrre mรฆngder vegatabilsk fedtstof, og det er blandt andet den, der anvendes til blokke med kogechokolade og lignende.
Kakao kom i รธvrigt til Danmark en gang i 1700-tallet, men dengang kunne man kun kรธbe kakao pรฅ apoteket. Og sรฅdan var det i mange รฅr.
Se ogsรฅ hvordan du bager verdens bedste chokoladekage:
Mรธrk chokolade
Mรธrk chokolade er den bedste og sundeste af chokoladerne. Mรธrk chokolade har en hรธj andel af kakao, og er derfor mere bitter i smagen end mรฆlkechokolade og hvid chokolade.
Kakaoprocenten kan variere, men ligger typisk pรฅ mellem 60 og 80 procent.
Jo hรธjere kakaoprocenten er, jo mere bitter er chokolade.
Lys chokolade
Den lyse chokolade - eller mรฆlkechokolade - fremstilles ogsรฅ af kakao, men her er der tilsat mรฆlkepulver.
Typisk er det sรธdmรฆlkspulver, og derudover laves den lyse chokolade af blandt andet kakaosmรธr og sukker.
Pรฅ grund af det lavere kakaoindhold og tilsรฆtningen af mรฆlkepulver er smagen stort set ikke bitter.
Mรฆlkechokolade laves i mange kvaliteter, og man kan sagtens fรฅ en super god mรฆlkechokolade, der faktisk samtidig ogsรฅ smager af chokolade.
Men du kan ogsรฅ fรฅ meget billigere udgaver, hvor der er langt til tanker om chokolade.
Nestlรฉ i Schweiz var i รธvrigt de fรธrste i verden til at lave mรฆlkechokolade, og det skete i 1875.
Hvid chokolade
Den hvide chokolade er mere speciel, for den indeholder faktisk ikke kakao.
Her fremstilles den i stedet af kakaosmรธr, der sรฅ er tilsat sukker og mรฆlkepulver. Derfor er denne chokoladetype helt hvid.
Nรฆringsindhold i chokolade
Indhold pr. 100 gram chokolade
Kalorier: 540
Fedt: 31 gram
Kulhydrat: 61 gram
Protein: 5 gram
Comments
No Comments