Cookies med chai-krydderi og cream cheese er de lækreste sandwichsmåkager, fulde af smag, som bare passer helt perfekt til efteråret.
Cookies med chai-krydderi og cream cheese er lavet med brunet smør og havregryn. De er så gode, at min kæreste og jeg nåede at spise dem alle sammen, før dagen var omme.
Chai-krydderiblandingen er hjemmelavet og består af de lækreste smage, som kan bruges til rigtigt meget bagværk. Herunder i disse cookies.
Jeg anbefaler, at du laver dobbeltportion, så det altid er klar, hvis du ønsker det.
Jeg ved med sikkerhed, at jeg kommer til at lave denne opskrift igen til jul, da jeg synes, at smagen af kanel og kardemomme passer fantastisk godt til julestemningen. Faktisk vil jeg nok bare lave dem hele året.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på cookies med chai-krydderi og cream cheese
Cookies med chai-krydderi og cream cheese
Ingredienser
Chai krydderi
- 1 tsk kanel - stødt
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk muskatnød - stødt
- 0,5 tsk ingefær - stødt
- 0,5 tsk nelliker - stødt
Cookies
- 220 gram smør - usaltet
- 150 gram rørsukker
- 100 gram sukker
- 2 stk æg
- 220 gram hvedemel
- 80 gram havregryn
- 1 tsk natron
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk chai-krydderi
Cream cheese creme
- 100 gram flødeost
- 50 gram smør - stuetemperatur
- 100 gram flormelis
- 1 tsk chai-krydderi
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft og tag to bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.
- Tag en skål og bland alle krydderierne til chai-blandingen sammen, stil den til siden.
- Først skal vi lave cookierne: Tag en lille gryde og tilføj smørret, smelt det, mens du rører rundt i det, lad det forsat være over varmen i knap fem minutter, mens du pisker i det smeltede smør, så det brunes uden at blive brændt. Du ved, at det er færdigt, når det er gyldent og dufter lidt nøddeagtigt.
- Hæld nu det brunede smør i stor skål og tilføj rørsukker og sukker, rør det godt sammen. Tilføj et æg af gangen, i mens du pisker det sammen.
- I en ny skål blander du to teskefulde chai-krydderi sammen med hvedemel, salt, havregryn og natron.
- Bland nu de tørre ingredienser sammen med de våde.
- Lad dejen køle ned i ti minutter i fryseren, før du overfører den til bagepladerne. Fordel nu dejen i 24 lige store kugler på bagepladen.
- Bag dem i 10 til 15 minutter og lad dem derefter køle ned på en rist.
- Imens de bager, så kan vi lave cremen. Kom smør med stuetemperatur i en skål og pisk det let. Tilføj derefter flødeost og pisk det sammen med smørret. Tilføj krydderiet og flormelis og pisk det godt sammen.
- Lad både cream cheese-cremen og cookiesene køle helt ned, før de lægges sammen.
- Fordel cremen på 12 af småkagerne og put de sidste 12 småkager ovenpå som en sandwich. Så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagens lave disse småkager et par dage i forvejen, de bliver lidt mere bløde når de kommer i køleskabet, men det er faktisk også rigtig lækkert.
Se også vores andre opskrifter på cookies: S'mores cookies med eller chokolade og skumfiduser.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: