Cookies er nok af de mest populære kager, og her kan få fakta om kagen, historien om dem, og de mest lækre cookie opskrifter. Lige til at bage selv.
De fleste elsker vist cookies, der i virkeligheden blot er store småkager. Hvis man kan sige det på den måde.
En cookie er typisk relativ flad, og den bages blandt andet med mel, sukke og forskellige smagsstoffer.
Her er især chokolade populært, men også cookies med nødder, havregryn og rosiner plejer at være sikre hits.
Fremgangsmåde
Cookies er både hurtige og nemme at bage, fordi dejen blot røres sammen, og da du anvender bagepulver og ikke gær, skal dejen ikke hæve.
I stedet fordeles dejen i klatter på en bageplade, hvorefter det blot er at bage dem i ovnen.
Dog skal man huske at holde god afstand, da en cookie flyder meget ud under bagningen.
Cookiens historie
Cookies har man kendt til langt tilbage i tiden, hvor kagerne blev fremstillet på forskellig vis, som til en vis grad ligner det vi gør i dag. I hvert i princippet, for bagepulver kendte man jo blandt andet ikke til.
Man mener historisk blandt andet, at en mere moderne udgave af cookien kom til Europa fra Persien i det 7. århundrede, og her primært i den sydlige del af Europa.
Omkring 700 år senere var kagen mere udbredt i hele Europa.
Og op i 1600-tallet var det så hollænderne, der tog cookien med over Atlanterhavet til Amerika, og her har vi muligvis også forklaringen på hvorfor det hedder en cookie.
Hollænderne kaldte nemlig kagerne for koekje, hvilket på engelsk blev til cookie.
Spisning af cookies
En cookie kan spises som den, men mange holder af at dyppe den i eksempelvis mælk, kaffe eller te.
Det udløser både flere smagsstoffer i kagerne, men gør dem selvfølgelig også mere bløde.
Opskrifter på cookies
Her på Madens Verden finder du selvfølgelig en stribe af de bedste opskrifter på den lækre og sprøde cookie.
Og lige her får du ni af mine favoritter:
Havregrynscookies med chokolade