Lakridscookies med hvid chokolade er kager for lakridselskere. Revet citronskal spiller godt op til chokoladens sødme og lakridsens smag.
Lakridscookies er småkager, som du kommer til at grovæde, hvis du - som jeg - elsker lakrids.
De har lige nøjagtigt den gennemtrængende lakridssmag, som spiller godt op ad de milde, hvide chokoladestykker og citronens syrlighed.
Jeg har udviklet denne opskrift med de klassiske lakrids og tranebærsmåkager i tankerne.
Da jeg ikke bryder mig om tørrede frugter og bær, måtte der jo andre boller på suppen - eller rettere: Chokolade i cookiedejen.
Til gengæld passer citronens syrlighed fint til lakrids og chokolade, derfor er der revet citronskal samt lidt citronsaft i dejen.
Måske er disse cookies ikke ligefrem kønne, men de er til gengæld velsmagende, især hvis man er lakridselsker. Velbekomme.
Opskrift på lakridscookies med chokolade
Ingredienser
- 150 gram smør - blødt
- 200 gram sukker
- 100 gram farin
- 2 stk æg
- 2 spsk rå-lakridspulver
- ½ tsk salt
- 1,5 tsk bagepulver
- 320 gram hvedemel
- 150 gram hvid chokolade - hakket
- 1 spsk citronskal - fintrevet
- 1 tsk citronsaft
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Hak chokoladen groft, riv citronen og pres ca. en teskefuld citron. Læg til side.
- Pisk smør, sukker og farin godt sammen, så det er en blød masse.
- Tilsæt æggene og pisk dem med.
- Vend mel, salt, lakrids, bagepulver, citronskal - og saft. Tilsæt det derefter i dejen og rør rundt, pisk ikke.
- Bland chokoladestykkerne i dejen og rør godt rundt.
- Placer dejen i små klatter på bagepapirsklædte bageplader. Brug to skeer. De skal ikke ligge for tæt på hinanden, så smelter de sammen i ovnen.
- Bages et kvarter på 160 grader varmluft. Husk, du godt kan have alle tre plader i ovnen på en gang. Vil du have mere sprøde cookies, kan du give dem fem minutter ekstra.
Her er andre opskrifter på småkager, hvis du vil bage flere:

Comments
No Comments