Her er min opskrift på M&M cookies, der er store og sprøde cookies med chokoladeknapper. Du kan bage kagerne på ialt 20 minutter, og de er nemme at lave.
M&M cookies er til dig, der både er vild med cookies og de populære og farvede chokoladeknapper.
Her får du super lækre cookies, og du ved godt hvordan de skal være: Sprøde udenpå - og lidt seje i midten. Og sådan er de her.
I stedet for M&Ms kan du også anvende Smarties eller andre chokoladeknapper.
Opskriften giver 10 store cookies - men du kan også lave dem mindre - og dermed få lidt flere ud af denne portion.
Opskrift på M&M cookies
M&M cookies opskrift med chokoladeknapper
Ingredienser
- 60 gram smør - blødt
- 125 gram brun farin
- 1 æg
- 150 gram hvedemel
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 1 teske natron
- 1 teske bagepulver
- 100 gram M&Ms - chokoladeknapper
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 180 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
- Blødt smør og brun farin vejes af i en skål og røres sammen. Jeg plejer blot at røre dejen til mine cookies sammen med en spiseske.
- Derefter røres et æg i indtil massen er luftig. Det tager ikke lang tid.
- Tilsæt derefter hvedemel, bagepulver, natron og bagepulver og rør dejen sammen. Den er lidt tør til at starte med, men bliver hurtig nemmere at arbejde med.
- Til sidst vendes M&Ms i dejen - hold eventuelt lidt tilbage, som du kan sætte fast i dejen på bagepladen.
- Med en spiseske sættes nu kugler af dej på bagepladen - du kan lave 10 M&M cookies ud af denne portion - eller lav dem mindre og få lidt flere. Men hold god afstand. Læg eventuelt nogle M&Ms ned øverst i dejen.
- Bag dine cookies med M&Ms midt i ovnen, hvor de skal have cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte M&M cookies køles af, og i den proces bliver de knasende sprøde.
Opbevares i en lufttæt beholder.
Se også mine opskrifter på:
Marianne
Hej
Jeg kan ikke forstå hvad natron laver i en småkageopskrift...? Natron hæver sædvanligvis en krydderkage, en æbleskive eller en engelsk muffin. En dej, hvor der er en syre tilstede , som kan reagere med Natron. F.eks en dej med kærnemælk, yoghurt eller citronsaft/cider i.
Din cookie opskrift har ingen syre, som kan skabe luft og hævning, så jeg ville også nøjes med at tilsætte bagepulver.evt. måske lidt potaske for sprødhed, men amerikanske cookies må gerne være bløde og seje 😉
Manja
Bagte dem i går - med alm. chokoladeknapper dog. Selve småkagen smagte lidt... tja, af natron og jeg kom maks. en teskefuld i. Tænker at udskifte natron med bagepulver udelukkende og bruge 50/50 brun farin og alm. sukker. Ungerne var selvfølgelig tilfredse 😉 Og de ser jo SÅ mægtigt fine ud! Ægte Amerikansk cookie.
Mette
Mine blev til én stor…. men så behøver jeg jo ikke dele 😀
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Alle elsker en stor cookie 😀
Spøg til side - de må have ligget for tæt.
Alt det bedste
Holger
Samira
Hej
Du har glemt at tilføje sukker i opskriften. Det smagte slet ikke godt.stor skuffelse
Smagte nærmest natron
Holger Rørby Madsen
Hej Samira
Tak for det, men der er d sukker i dem? Altså brun farin, som tilfører en en fin sødme til kagerne 🙂
Alt det bedste
Holger
person
hvad nu hvis jeg vil lave 122800 cookies tager det så stadig væk 24 minutter?
Holger Rørby Madsen
Du er kvik, så jeg tror du kan være færdig til jul 🙂
BH Holger
Anja Schmidt
Ja, hvis ovn og røreskål passer i størrelsen 😉