Mysli cookies er nemme cookies, der kan laves med en valgfri mysli. Dejen er nem at røre sammen, og kagerne indeholder bla. kanel og kardemomme. Ren mums.
Jeg elsker mysli cookies, fordi de både smager fantastisk godt, og samtidig kan bages på kort tid.
Dejen er nem at røre sammen, og bagetiden er kun ca. 14 minutter.
Jeg plejer at lave de lækre cookies med en mysli med blandt andet havrecrunch, tranebær og tørret æble, men du kan jo tilsætte din egen favorit mysli eller hvad du har i køleskabet.
Det er i øvrigt også lækkert at tilsætte lidt hakkede mandler eller nødder, så prøv dig bare frem. Eller følg opskriften og nyd de skønne og krydrede cookies lige om lidt.
Opskriften giver ca. 9-16 cookies - afhængig af hvor store du laver dem.
Ingredienser til mysli cookies
100 gram meget blødt smør
100 gram rørsukker
50 gram mørk sirup
1 æg
1 teske kardemomme
1 teske kanel
1 teske bagepulver
1 teske vaniljesukker
75 gram hvedemel
125 gram mysli
Et stort nip salt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Vej meget blødt smør (det skal ikke være smeltet) af i en skål sammen med rørsukker, og rør det godt ud.
- Tilsæt mørk sirup og et æg, og rør igen.
- Derefter røres kardemomme, kanel, bagepulver og vaniljesukker i.
- Til sidst vejes hvedemel og mysli af, hvorefter det røres i sammen med en lille halv teske salt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Med en spiseske sættes nu mysli cookies på bagepladen. Jeg elsker store cookies, og laver derfor ni, men lav dem gerne mindre. Evt. 12 eller 16. Husk at cookies flyder en del ud under bagningen, så hold afstand mellem dem.
- De lækre cookies bages nu ca. 14 minutter midt i ovnen ved 180 grader varmluft.
De færdigbagte mysli cookies køles af, så de opnår en god sprødhed.
Opbevares i tætsluttende beholder.
Se også mine opskrifter på:
Jeanett Gram
Kan man bytte sirup ud med noget andet?