Mysliboller med rosiner og mandler er de lækreste morgenboller med mysli, som både smager skønt og mætter dejligt. Også velegnet til brunch.
Mysliboller med rosiner og mandler er nemme at lave, og så smager de skønt. Jeg har blandet yoghurt i dejen for at gøre den ekstra saftig, og så giver det en god smag sammen med myslien.
Du kan selv bestemme, hvilken mysli du bruger, men jeg synes, de bedste er dem, der består af havregryn, tørret frugt og nødder. Jeg har også tilføjet ekstra rosiner og mandler, men det behøves ikke.
Du kan vælge at koldhæve dejen henover natten, så du kan have friskbagte boller om morgenen. Hvis du vælger at koldhæve, skal du kun tilføje 15 gram gær i stedet for 25 gram.
Opskrift på mysliboller med rosiner og mandler
Mysliboller med rosiner og mandler
Ingredienser
- 3 dl vand
- 25 gram gær
- 1 spsk sukker
- 1 dl yoghurt
- 2 spsk olie
- 125 gram mysli
- 20 gram rosiner
- 20 gram mandler
- 1,5 tsk salt
- 250 gram hvedemel
- 100 gram fuldkornsmel
Sådan gør du
- Start med at varme vandet til lillefingervarme, smuldre derefter gæren deri og tilføj sukker. Rør det sammen. Tilføj yoghurt, olie og mysli, rør det godt sammen.
- Hak mandlerne groft og tilføj dem til dejen, tilføj også rosiner og salt. Tilføj fuldkornsmel og hvedemel, i mens du ælter dejen sammen.
- Konsistensen skal minde lidt om en tyk grød. Dæk nu dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
- Gør en bageplade klar og fordel dejen ud i 10 boller. Brug gerne spiseskeer til at fordele dejen, da dejen ikke kan rulles til boller men i stedet bare være som rustikker klatter.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter og bag dem derefter i 20 minutter ved forvarmet ovn på 200 grader.
- Lad mysliboller med rosiner køle lidt ned og server derefter med smør og ost eller marmelade.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan selv prøve at justere, om du vil tilføje mere fuldkornsmel fremfor hvedemel.
Det er op til den enkelte, om du ønsker, at dine mysliboller med rosiner skal være lidt ekstra sunde eller ej.
Se også andre opskrifter på boller her:
Annalise
Der står ikke hvor længe de skal bages .????
Karen Seneca
Hej Annalise.
Bagetiden står i opskriften: 20 minutter ved 200 grader 🙂
Bedste hilsner og pøj pøj med bagningen.