Spinatboller er helt bløde og lækre, så man glemmer næsten helt, at de også er sunde og propfyldt med spinat. En virkelig god sandwichbolle.
Spinatboller er simpelthen så fine og grønne, og så smager de bare super godt. De er helt bløde med en dejlig krumme. Så selvom de er sunde, er der bestemt ikke gået på kompromis med smagen.
Jeg vil sige, at de både er gode som morgenboller med smør og så er de endnu mere ideelle til sandwichs. På grund af spinatens høje næringsindhold, så holder disse boller dig i gang hele dagen.
Jeg synes også, at farven er med til at gøre dem endnu mere tiltrækkende, selv børn vil synes, at det er sjovt at spise "Hulkboller".
Opskrift på saftige spinatboller
Spinatboller - saftige og sunde boller
Ingredienser
- 150 gram spinat - frossen
- 3 dl vand
- 6 gram tørgær - el. 30 gram gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 500 gram hvedemel
- 0,5 dl mælk
Sådan gør du
- Start med at komme den frosne spinat i en skål. Kog nu tre deciliter vand og hæld over spinaten.
- Lad spinaten tø op og brug en blender til at blende spinat og vand sammen, så det bliver helt jævnt.
- Tilføj tørgær (eller frisk gær) og sukker til spinatvandet, når det er lunt. Rør det godt sammen og tilføj salt og olivenolie. Rør det sammen.
- Tilføj nu hvedemel langsomt, mens du ælter dejen sammen. Ælt dejen i cirka fem til ti minutter.
- Tilføj eventuelt mere hvedemel efter behov. Dejen skal være smidig.
- Dæk dejen til og lad den hæve i en time.
- Gør en bagplade klar med bagepapir.
- Tag nu dejen ud på et rent køkkenbord og del den til cirka 15 boller.
- Kom bollerne på bagepladen og dæk dem til med et viskestykke. Lad dem nu efterhæve i 30 minutter.
- Varm ovnen op til 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Pensel bollerne med mælk og bag dem i cirka 20 minutter, eller indtil de er hævet flot op og føles gennembagte. Nu er dine spinatboller klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan godt bruge frisk spinat til spinatboller, men jeg har altid frossen spinat i fryseren klar til brug.
Derfor synes jeg, at det både er nemmere og hurtigere at bruge spinat fra frost.
Se også andre opskrifter på boller her:
Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk
Tina Schøne
Kan man ikke bruge noget andet end hvedemel til spinat bollerne ?