Traditionelle britiske flapjacks er en slags havrebar, der kan laves med blot fire ingredienser: Havregryn, smør, brun farin og sirup.
De britiske flapjacks er en slags blanding mellem en myslibar og en cookie og kan også kaldes en havrebar.
En basis flapjack indeholder kun fire ingredienser og er super let at lave. Hovedingrediensen er havregryn, der blandes med smør, farin og sirup. Dertil kan der tilsættes mange forskellige smagsgivere som chokolade, nødder, kokos eller tørret frugt.
Hybriden mellem cookie og myslibar har en lækker karamelliseret smag og kan nydes som snack eller kage.
Opskrift på flapjacks
Flapjacks
Ingredienser
- 200 gram havregryn
- 100 gram smør
- 100 gram brun farin
- 2 spsk lys sirup
Sådan gør du
- Kom smør, brun farin og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme. Kom havregryn i og rør godt sammen.
- Fordel blandingen og tryg den godt ned i en bageform med bagepapir på 20x20 cm. Bag ved 180 grader i 25-30 minutter til de er svagt gyldne.
- Afkøl i formen og skær derefter dine flapjacks ud i små firkanter. Opbevar dem i en kagedåse eller lignende, hvor de kan holde sig i op til 1 uge.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Dette er basis-opskriften på flapjacks. Du kan sagtens tilsætte flere ingredienser for at give mere smag til havrebarerne.
Tilsæt for eksempel kokosmel, tørret frugt eller nødder – de giver både smag og ekstra konsistens. Du kan også krydre dem med kanel, vaniljesukker eller citronskal, for at tilføje ekstra smag.
Har du en rest mysli eller granola, kan det også kommes i dejen.
Tilsæt de ekstra ingredienser til den smeltede masse sammen med havregrynene.
Se flere opskrifter på snacks her:
Hjemmelavet müslibar med nødder og dadler
Del dine ideer og tanker med os andre her: