Hjemmelavet müslibar blandt andet med nødder og dadler er nemme at lave. Og disse sukkerfri myslibarer er sunde mellemmåltider fuld af knas.
Hjemmelavet müslibar er både en sund og virkelig lækker snack. De smager meget bedre end dem, man kan købe, og så er de ikke svære at lave selv.
Denne opskrift er uden sukker. Dadler og honning er de eneste sødemidler, jeg bruger. Det gør dem dels sundere, dels giver det mere smag.
Når først dine müslibarer er kølet ned, kan du pakke dem ind i madpapir. Så er de nemme lige at snuppe fra køleskabet, når man skal på farten.
De er holdbare i op til 14 dage, hvis du opbevarer dem i en lukket boks. Derfor laver jeg ofte en stor portion.
Opskrift på hjemmelavet müslibar med nødder
Hjemmelavet müslibar med nødder og dadler
Ingredienser
- 50 gram valnødder
- 50 gram mandler
- 125 gram havregryn
- 50 gram sesamfrø
- 100 gram rosiner
- 150 gram dadler - uden sten
- 100 gram honning
- 20 gram smør
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme og tag din bageplade og beklæd den med bagepapir.
- Hak valnødderne og mandlerne meget groft og kom dem på bagepladen sammen med havregryn og sesamfrø. Bag dem i cirka 10 minutter, så de får en ristet smag.
- I mens nødderne ristes, så forbereder vi resten. Hak dadlerne så fint, som du kan og tilføj dem i en lille gryde med smør, honning og salt til gryden. Varm nu denne blanding op, indtil smørret er smeltet og det ligner en ensartet blanding.
- Tilføj rosiner og indholdet fra bagepladen ned i gryden. Bland det godt sammen.
- Hæld nu blandingen ned i en brødform, som er beklædt med bagepapir og pres massen godt sammen. Bag den i 10 minutter, eller indtil den er gylden.
- Lad den køle helt ned, før du skærer barerne ud. Efter den er fuldstændig kold, kan du skære 12 barer, og så kan du nyde en hjemmelavet müslibar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Müslibar, myslibar eller müeslibar?
Vi staver disse lækre barer med ü - altså müslibar. Men ærlig talt er det mod bedre vidende, da den korrekte, danske stavemåde er myslibar.
Den Danske Ordbog angiver mysli som stavemåden og skriver om ordet müsli, at det er en "uofficiel, men meget almindelig stavemåde".
Alligevel vil vi ofte finde ordet müsli på pakker, vi køber i diverse supermarkeder. Derfor vælger vi også denne stavemåde.
Nogle klemmer også et e ind i ordet: müesli. Det skyldes, at selve begrebet stammer fra schweizertysk og betyder en æltet masse.
Tip
Hvis man ønsker at peppe sin hjemmelavet müslibar op, kan man smelte noget mørk chokolade og dyppe hver af barernes bund i det.
Du kan også lave mønstre på toppen med smeltet chokolade. Det gør dem selvfølgelig ikke helt lige så sunde, men lækkert er det.
Se også vores andre opskrifter på sunde og lækre snacks: Glutenfri snickersmuffins, sunde havregrynskugler og dadelbarer.
Jolanda
Virkelig gode müslibarer. Jeg lavede dem med chocoladebund og nougat på toppen. Tak for opskriften.
Jolanda