Cookies med karamel og små chokolade-chunks tager ingen tid at lave. Eller spise. For de smager så godt, at det er svært at holde sig fra dem.
Cookies med karamel, chokolade og hakkede valnødder er himmerigsmundfulde. Så enkelt er det. Sødmen fra karamelstykkerne og chokoladen passer perfekt til valnøddernes smag og konsistens.
Jeg har brugt karamel fudge i tern fra Odense Marcipan, men man kan også tage ganske almindelige flødekarameller og hakke dem. Eller klippe dem i stykker.
Det samme gælder for chokoladen. Det er bedst at bruge chokolade, som kan holde formen i disse cookies med karamel, men er det svært at finde, er det fint at hakke mørk chokolade i stedet.
Dog skal man være indstillet på, at den smelter mere ud i dejen end chokolade-chunks gør.
Jeg har sat bagetiden til 12 minutter, fordi jeg selv bedst kan lide, at cookies er sprøde. Vil du have en mere blød cookie, tager du dem ud efter 10 minutter.
Cookies med karamel, valnødder og chokolade
Opskrift på cookies med karamel og chokolade
Ingredienser
- 250 gram smør - blødt
- 275 gram rørsukker
- 1 stort æg
- 350 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1,5 tsk vanilje
- 100 gram chokoladechunks
- 100 gram karamel fudge - i tern
- 50 gram valnødder - hakkede
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Hak valnødderne.
- Pisk smør og sukker, så det bliver blødt.
- Tilsæt ægget til blandingen og pisk igen.
- Blandt hvedemel med natron og vaniljepulver og rør det hurtigt i dejen.
- Bland chokolade, karamel og valnødder hurtigt i dejen med en ske.
- Placer kugler af dej på bagepapirs-klædte bageplader, tryk dem lettere flade og bag dem hver især i 12 minutter midt i ovnen. Du kan ikke bage dem samtidig, når det ikke er varmluft, du bruger.
- Lad dine cookies med karamel og chokolade køle af på en rist.
Få tilsendt opskriften på mail
Tommelfingerregler når du skal bage cookies
Smør, sukker og æg skal altid piskes sammen, så du får en luftig masse, du kan vende de tørre ingredienser i. Hvis du piske melet i - eller i det hele taget rører for længe, bliver småkager og cookies seje i stedet for sprøde.
Husk også altid at bruge over- og undervarme i stedet for varmluft. Det holder dem sprøde i længere tid.
Når du har spist dine cookies med karamel, kan du også prøve en af disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: