• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Burgerboller - nem opskrift på hjemmebagte brød til burgere

Burgerboller - nem opskrift på hjemmebagte brød til burgere

billede med burgerboller
4.8 fra 365 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.4k
SHARES
FacebookMessenger4.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. juni 2020 - Udgivet: 22. juni 2020

Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.

Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.

Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø. Opskriften giver 12 stk., der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.

Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.

Indhold
  • Burgerboller
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Brioche burgerboller
  • Verdens bedste smashburger
  • Hjemmelavet burger
  • Hamburger
  • Pitabrød - hjemmebagte
  • Sandwichboller
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med burgerboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Burgerboller

4.76 fra 365 stemmer
Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 222
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 3 dl mælk - skal være lun
  • 50 g gær - gerne økologisk
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 g smør - blødt
Pynt
  • 1 æg
  • mælk - et par spiseskefulde
  • sesamfrø - eller chiafrø til drys

Fremgangsmåde
 

  1. Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
  2. Kom mælk (lun) i skålen og smuldr gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
  3. Kom så hvedemel i samme tid sammen med æg, og ælt videre ved lav hastighed.
  4. Så tilsættes salt, sukker og smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
  6. Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
  7. Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
  8. Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
  9. Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
  10. Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!

Næringsindhold

Kalorier: 222kcalKulhydrater: 32gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 44mgNatrium: 257mgKalium: 122mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 238IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 57mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte burgerboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer. Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre brød til dine burgere.

Flere inspirerede opskrifter:

Brioche burgerboller

4.7 fra 23 stemmer
Brioche burgerboller er store og luftige, og det skyldes det store indhold af både æg og smør i burgerbollerne. Her får du verdens bedste opskrift på dem.
Gå til opskrift
billede med brioche burgerboller

Verdens bedste smashburger

5 fra 2 stemmer
Sådan laver du den fantastiske smashburger af en kugle hakket oksekød. Det giver dig en burgerbøf med masser af smag og stegeskorpe.
Gå til opskrift
billede med smashburger

Hjemmelavet burger

4.7 fra 26 stemmer
Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Gå til opskrift
billede med verdens bedste burger

Hamburger

4.9 fra 9 stemmer
Elsker du en hamburger fra McDonalds, så prøv at lave den selv. Her er den nemme opskrift, og hamburgeren smager super godt som den originale.
Gå til opskrift
billede med hamburger

Pitabrød - hjemmebagte

4.7 fra 146 stemmer
Min opskrift på pitabrød, der er nemme, luftige og altid popper op som de skal. Verdens bedste pita brød, og du kommer aldrig til at bage andre.
Gå til opskrift
hjemmebagte pitabrød

Sandwichboller

5 fra 1 stemme
Opskrift på verdens bedste sandwichboller. De perfekte brød til en lækker sandwich, og sandwichbollerne er både nemme, mættende og velsmagende.
Gå til opskrift
Billede af sandwichboller.

FAQ

Kan man fryse burgerboller?

Du kan sagtens fryse burgerboller ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost. Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.

Hvor længe holder burgerboller?

Burgerbollerne kan opbevares i en pose, hvor de holder sg friske i et par dage.

Hvordan steger man burgerboller?

Du kan eventuelt riste burgerbollerne på en varm pande. Kom en god klat smør på, og rist derefter bollerne på skæresiden indtil de har fået lidt farve.

Hvordan varmer man bedst burgerboller i ovnen?

Det er nemt. Giv burgerbollerne 4-5 minutter ved 180 grader almindelig over- og undervarme, så er de klar.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stig Paulsen

    juni 25, 2025 at 9:28 pm

    Kanon gode. Har bagt dem flere gange og de er altid en succes.

    Svar
  2. Elisabeth

    maj 08, 2025 at 8:37 am

    En virkelig god opskrift på burgerboller!! Det er altid den vi bruger. De første par gange var jeg dog lidt "skræmt" over den meget våde dej og tilføjede en del mere mel.
    Så besluttede jeg mig nu alligevel for at følge opskriften 100% og opdage at den "våde dej" forsvinder i takt med den hæver. Så sparer jeg melen og får endnu bedre burgerboller end da jeg puttede ekstra mel i! Tak for gode opskrifter 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 08, 2025 at 8:56 am

      Hej Elisabeth
      Mange tak for de pæne ord, og ja, man skal ikke komme for meget mel i 🙂
      Du er altid velkommen - og selv tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Trine Langgaard

    april 06, 2025 at 6:09 pm

    Det undrer mig meget at ingen endnu har kommenteret på den alt for lille mængde mel 😬 Min dej var ligeså tynd som vand efter 450 g. mel så der er kommet en hel del mere i! Nu må vi se hvordan de bliver 🤷🏼‍♀️ Man kan for pokker ikke forme flydende dej 😳

    Svar
  4. Gry

    april 01, 2025 at 10:52 am

    De er simpelthen så gode og nemme at lave! Klart den bedste opskrift jeg indtil videre har fundet på burgerboller. De smager godt, er lette og luftige, og har helt den rigtige størrelse.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2025 at 11:07 am

      Hej Gry
      Tusind tak - jeg bliver super glad for din begejstring. Tak!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Vibeke Bruun Wagner

    januar 30, 2025 at 1:51 pm

    Jeg tilsætter 1 tak kardemomme., jeg synes det gør dem endnu bedre 🥰 bruger opskriften tit, især til pulled pork burgere. Tak for dine skønne opskrifter 🧙🎶

    Svar
  6. Kristine

    januar 24, 2025 at 7:35 am

    De BEDSTE burgerboller! Jeg har nok bagt dem 15 gange nu. Der er nærmest intet arbejde i det og de bliver lige gode hver gang 🙂
    Jeg begrænser dog mængden af gær, da jeg synes gæren smager for meget igennem ellers.

    Svar
  7. Niels B

    januar 18, 2025 at 9:57 am

    De er fine, men de lugter og smager af gær. Reducér gærmængden og øg hævetiden, så er den hjemme.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2025 at 6:15 pm

      Hej Niels
      Tak for tilbagemeldingen - og det synes jeg nu ikke de plejer at gøre.
      Men dit tip er fint - og det kan man altid gøre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Maiken sø Willumsen

        marts 29, 2025 at 11:46 am

        Hej
        Jeg skal bage Burger boller nu her, men har kun almindelig smør, kan det bruges, og så har jeg en sjat kærnemælk som jeg overvejede at benytte, tror du at det vil give et tilfredsstillende resultat?

      • Holger Rørby Madsen

        marts 29, 2025 at 1:11 pm

        Hej Maiken
        Du skal bruge almindeligt smør til burgerbollerne, men tag smørret ud af køleskabet en halv time før du går i gang.
        Kom gerne en sjat kærnemælk i, men med tilsvarende mindre mængde mælk 🙂
        God bagelyst.
        BH Holger

  8. Bente Naundrup Jensen

    december 24, 2024 at 10:37 am

    Fantastiske burgerboller - de er lette at lave og smager skønt.

    Svar
  9. Maria Jasmin Denice Holm

    november 18, 2024 at 10:04 pm

    Wauw nogle lækre burgerboller. Dejlig luftige og mega bløde boller. De kan varmt anbefales og bage. De er lækre og nemme. Prøv selv 🙂

    Svar
  10. Peter @retten_er_sat

    november 09, 2024 at 12:54 pm

    De nemmeste og bedste burgerboller 🤌

    Svar
  11. Maj

    november 03, 2024 at 5:49 pm

    Vi har brugt denne opskrift på burgerboller, siden vi fandt den for godt 1,5 år siden - og vi får burger hver søndag, så den har været meget brugt!

    Svar
  12. Charlotte

    november 02, 2024 at 11:25 am

    Jeg lavede det som en stor samlet boller da det skulle blive til firkantet boller ( mindcraft fødselsdag) og dejen bagte meget jævn, saftig og luftig .... super gode burgere

    Svar
  13. Anna

    oktober 30, 2024 at 4:45 pm

    Fin til verdsg

    Svar
  14. Malene

    oktober 20, 2024 at 8:47 am

    Dejlig og nem opskrift - dejen var ganske rigtig til den våde side, men ikke mere end, at den stadig var til at arbejde med.

    Svar
  15. Jeanette

    oktober 17, 2024 at 2:36 pm

    Super nem og god opskrift

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required