Her er en smart metode at bage burgerboller i grill på. Burgerbollerne bages i en stor alubakke ved indirekte varme i cirka 15 minutter.
Opskrift giver otte store burgerboller i grill.
Burgerbollerne kan fryses ned.
Ingredienser til burgerboller i grill
2 deciliter mælk
30 gram smør
30 gram gær
250 gram hvedemel
100 gram durum mel
1 æg
2 teskefulde rørsukker
1 strøgen teskefuld fint salt
Topping laves af
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spiseskefulde mælk
+ sesam frø til drys
Fremgangsmåde
- Varm mælken i en kasserolle sammen med smør, og det skal være cirka 38 grader varmt. Kom den op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i den lune mælk med smør.
- Ælt så gradvist hvedemel og durum mel ind i dejen sammen med ægget, og tilsæt rørsukker og salt.
- Ælt dejen godt igennem ved middel hastighed (ca. 10 minutter), og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i 25 minutter.
- Slå så burgerbolle dejen ud på en meldrysset bord, og ælt den let igennem. Del dejen i otte lige store stykker, som trilles til boller.
- Find en stor alubakke frem, og smør den - eller giv den lidt bagespray.
- Tryk bollerne let flade, og læg dem i alubakken. Stik i dem med en gaffel. Læg viskestykke over igen, og lad dem efterhæve i cirka 20 minutter.
- Tænd grillen, og varm den godt igennem. Jeg har bagt disse boller i min Weber Q3200 gasgrill, men de kan sagtens også bages i en kuglegrill.
- Det skal ske ved indirekte varme, så i gasgrillen slukker du den inderste brænder, mens du i kuglegrillen placerer kul eller briketter i siderne.
- Burgerbollerne skal bages ved 220-225 grader, så det er vigtigt du nogenlunde rammer den temperatur.
- Lige inden turen i grillen pensles bollerne med sammenpisket æggeblommer og lidt mælk, og drysses med sesamfrø.
- Bagetiden er cirka 15 minutter.
Burgerboller i grill køles af på en rist inden de nydes.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: