• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Brød i stegeso

Brød i stegeso

billederesultat for brød i stegeso
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
586
SHARES
FacebookMessenger586PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. september 2024 - Udgivet: 13. oktober 2020

Her er min opskrift på brød i stegeso og Römertopf. Et nemt og lækkert madbrød med sprød skorpe og god krumme. Bagetid: 45 min.

Brød i stegeso (eller grydebrød i Römertopf) er en nem og god måde at bage brød på.

Her beholdes fugten i stegesoen, og det altså et fantastisk brød med den sprøde skorpe og lækre krumme.

Grydebrødet er perfekt som madbrød - og det er altså nemt at bage.

Dejen skal blot røres sammen og ikke æltes, og derefter hæves i fred og ro i seks timer på køkkenbordet. Det er nemt.

Stegesoen sættes naturligvis i blød, og derefter er det blot at bage det sprøde brød i stegeso - du bliver overrasket over hvor godt det smager.

Til dejen kan der tilsættes bageenzymer eller hvedesur - men det er ikke nødvendigt.

Se også mine opskrifter på:

  • Grydebrød
  • Italiensk grydebrød
  • Nem dej til langtidshævet brød

Opskrift på brød i stegeso

billederesultat for brød i stegeso
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Brød i stegeso

4.84 fra 37 stemmer
Her er min opskrift på brød i stegeso og Römertopf. Et nemt og lækkert madbrød med sprød skorpe og god krumme. Bagetid: 45 min.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Hævetid 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 55 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1707
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g vand - lunkent
  • 5 g gær
  • 1 spsk honning - evt. akacie
  • 450 g manitoba hvedemel
  • 1,5 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand og gær i en skål og rør gæren helt ud i vandet.
  2. Tilsæt derefter honning og rør det ud.
  3. Derefter kommes hvedemel i sammen med salt, og dejen røres sammen. Brug en grydeske, og det tager ikke mere end et halvt minuts tid.
  4. Luk til med et stykke husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad nu dejen til dit brød i stegeso stå og hæve på køkkenbordet i ca. 6 timer. Du skal ikke gøre yderligere, så det er nemt.
  5. Sæt din stegeso i blød i mindst 15 minutter. Tør den af.
  6. Stil stegesoen ind i en kold ovn og skru op på 250 grader over- og undervarme. Lad stegesoen blive gennemvarm! Hvis ikke din stegeso er gennemvarm, risikerer du at brødet hænger fast, og det er irriterende.
  7. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Kom vand på hænderne, og fold nu dejen ind over sig selv fra alle fire sider. Det er vigtigt at stramme dejen op på denne måde.
  8. Tag stegesoen ud af ovnen og drys lidt mel i bunden af den. Læg forsigtigt dejen ned i den, og læg låget på.
  9. Stil stegeso med brød tilbage i ovnen, og bag nu i 30 minutter med låget på.
  10. Derefter fjernes låget, og dit grydebrød i Römertopf skal nu have ca. 15 minutter mere, så det får en flot farve.

Næringsindhold

Kalorier: 1707kcalKulhydrater: 362gProtein: 47gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 0.4gNatrium: 3520mgKalium: 523mgKostfibre: 13gSukker: 18gVitamin C: 0.1mgCalcium: 84mgJern: 21mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
billederesultat for grydebrød i stegeso skåret ud
Efter bagning køles det lækre brød i stegeso af, hvorefter det kan skæres ud i lækre skiver til maden. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Det færdigbagte brød i stegeso køles af på en rist inden brødet skæres ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emma

    december 12, 2024 at 2:31 pm

    Hvilken Rømer bruger du? Er det 3 liter eller 5 liter?:)

    Svar
  2. Inge nielsen

    december 01, 2024 at 9:08 am

    Kan man bruge en glas stegeso

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 01, 2024 at 10:12 am

      Hej Inge
      Jeg har ikke prøvet, men det bør du sagtens kunne.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henrik Jespersen

    april 16, 2024 at 11:34 am

    Man kan i stedet fore en glasstegeso med bagepapir. Sørg for, at der ikke stikker noget udenfor.

    Svar
  4. Ida

    april 15, 2023 at 10:01 am

    Kan dejen tåle at stå længere, fx natten over?

    Svar
  5. Christina Wilson

    oktober 15, 2020 at 9:04 am

    Hej hej, hvis den stegeso man har er glaseret indvendigt skal den så også stå i blød - eller er den kun de her Römerstopf?

    Mange hilsner
    Christina

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required