Her får du opskriften på beef 'n' broccoli, der er en lækker kinesisk wokret. Retten laves nemt med bla. marinerede bøffer og broccoli.
Beef 'n' broccoli (eller bøf med broccoli) er en lækker og hurtig wokret, som de fleste vil elske.
Listen af ingredienser ser måske lidt lang ud, men faktisk er denne wokret med steak og broccoli meget nem at lave. Så det skal du ikke lade dig afskrække af.
Ønskes mere sauce til risene, kan du fordoble mængden af ingredienser til saucen.
Opskrift på beef 'n' broccoli
Beef 'n' broccoli - nem wokret med marineret bøf
Ingredienser
- 2 steaks - i tynde strimler
Marinade
- 1 spsk. riseddike - eller æble-/hvidvinseddike
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. soja
- 1 spsk. vand
- 1 spsk. Maizena
Sauce
- 4 spsk. østerssauce
- 2 spsk. soja - lys soja
- 2 spsk. mørk sojasauce
- 2 spsk. vand
Til jævning
- 2 tsk. Maizena - rørt ud i 2 spsk. vand
- 500 g broccoli
- 4 fed hvidløg
- Lidt ingefær - frisk og finthakket ingefær
Til at koge broccoli i
- 2½ dl. vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
Til stegning
- vindruekerneolie - eller rapsolie
- jordnøddeolie
Sådan gør du
- Kom marinade ingredienserne i en skål sammen med kødet. Kom maizena i tilsidst (brug fingrene til at gnide det godt ind med). Mariner kødet i 30 minutter.
- Mens kødet marinerer, forberedes saucen og grøntsagerne.
- Sauce: Bland østerssauce, lys soya, mørk soya og vand i en lille skål og stil den til side.
- I en anden lille skål blandes maizena med vand og stilles også til side.
- Skyl broccolien. Skær stilken i diagonale stykker, del broccoli-hovederne. Ingen beef 'n' broccoli uden masser af broccoli.
- Knus hvidløg.
- Varm wok'en op og tilsæt 2 dl. vindruekerne- eller rapsolie. Når olien er mellemvarm tilsættes kødet. Steg kødet i 30-40 sekunder og rør så rundt for at skille stykkerne. Fjern kødet når det begynder at skifte farve, ca. 1-2 minutter. Tag kødet op og læg det på fedtsugende papir.
- Hæld olien ud. Tilsæt 2 spsk. til wok'en (jordnøddeolie er det bedste). Når olien er varm tilsættes hvidløg og ingefær, stir-fry kort til det begynder at afgive duft.
- Tilsæt broccoli, drys sukker og salt over, stir-fry kort. Skru evt. ned for varmen for at sikre, at broccolien ikke brænder på. Tilsæt 2½ dl vand og kog broccolien under låg i 4-5 minutter, indtil de bliver klart grønne og møre - men stadig sprøde. Hæld det i en sigte.
- Gør wok'en ren og tilsæt igen 2 spsk. jordnøddeolie. Tilsæt grøntsager og kød. Der lan også tilsættes sukkerærter.
- Tilsæt sauce og maizena-blanding i midten af wok'en og rør hurtigt rundt til saucen bliver tyk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Beef 'n' broccoli serveres straks, hvor det hele vendes forsigtigt sammen.
Nyd den skønne ret med kogte ris til.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: