• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter

Holger Rørby Madsen
Mongolian beef med grøntsager i en lækker sojasauce, og retten serveres med kogte ris. Den mongolske ret laves m,ed bøffer, der skæres i små stykker, og steges meget kort tid på panden. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.
  2. Opskrift på Mongolian beef
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Note
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.

Mongolian beef med grøntsager og ris er en meget hurtig og lækker opskrift til aftensmad.

Her vendes små stykker oksekød i hvedemel, og steges lynhurtigt på en varm pande. Du kan selvfølgelig anvende en wok, hvis du hellere vil det.

Kødet vendes med en lækker sojasauce og friske grøntsager, der blot lige skal have et minuts tid på panden, så de bevarer en masse friskhed i smag og konsistens.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan sagtens tilberede flere ris eller komme flere grøntsager i retten.

Se flere opskrifter:

  • Hvad er sojasauce? Alt du skal vide om din soja
  • Beef 'n' broccoli - nem wokret med marineret bøf
  • Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt
  • Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce

Opskrift på Mongolian beef

5 fra 4 stemmer
RetAftensmad
KøkkenKinesisk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Oksekød til Mongolian beef

  • 400 gram oksekød - gerne tykstegsbøffer
  • hvedemel
  • olie - til stegning

Grøntsager

  • 1 bundt forårsløg - snittet i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg - snittet fint
  • 2 røde peberfrugter - i små tern
  • 1 knold ingefær - skrællet, snittet fint

Sojasauce

  • 100 gram soja
  • 25 gram hoisin sauce
  • 75 gram brun farin
  • 200 gram vand
  • 1 lime - lidt limesaft

Ris

  • 2 poser ris
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at skære oksekød i mindre strimler eller tern. Jeg plejer at bruge tykstegsbøffer, hvor jeg skærer bøfferne i tre stykker på langs, og derefter i tynde skiver. Vend kødet i hvedemel på en tallerken.
  • Kog ris som anvist på pakken, og ris i kogeposer skal typisk koges ca. 10 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra.
  • Mens risene koger gør du grøntsagerne klar, og kommer dem i en skål. Gem dog et af forårsløgene, som du snitter i meget tynde og skrå skiver til pynt.
  • Alle ingredienserne til sojasauce røres sammen i en anden skål. Det er nemt, hvor du blot vejer alle ingredienserne af i skålen, og derefter rører det godt sammen.
  • Varm en stor pande op ved høj var varme, og kom en god sjat olie på. Steg så oksekødet i ca. to minutter, hvor det vendes undervejs. Lad dog lige kødet ligge i 15-20 sekunder når det er kommet på panden, da kødet ellers risikerer at koge mere end stege. Du skal ikke banke for meget mel af kødet, da det er med til at jævne saucen!
  • Tilsæt så sojasauce, og lad det koge et minuts tid, så sovsen koges lidt ind.
  • Vend grøntsagerne i og vend din Mongolian beef sammen. Smag til med lidt friskpresset limesaft. Grøntsagerne skal blot have kort tid i retten, så de bevarer både friskhed og smag.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Mongolian beef
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Note

Mongolian beef serveres straks sammen med de kogte ris. Drys retten med forårsløg i tynde skiver.

Her finder du flere opskrifter på de bedste retter til aftensmad.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 94
  • 52
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Rengøring af køkkenfliser - sådan gør du det
Fakta om proteiner - sundhed og anbefalinger »

Populært indhold lige nu

nudler med kylling

Nudler med kylling og spidskål på 15 minutter

billede med kærnemælksboller

Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk

billederesultat for paprikagryde

Paprikagryde - hele familiens livret til aftensmad

billede med økologisk balsamico fra modena i Italien

Hvad er balsamico og hvad bruges det til? Her er svaret

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 4 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenKinesisk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!