Mongolian beef er en lækker og hurtig ret med bøffer i tynde skiver, steges på en varm pande med sojasauce og grøntsager. Serveres med ris.
Mongolian beef med grøntsager og ris er en meget hurtig og lækker opskrift til aftensmad.
Her vendes små stykker oksekød i hvedemel, og steges lynhurtigt på en varm pande. Du kan selvfølgelig anvende en wok, hvis du hellere vil det.
Kødet vendes med en lækker sojasauce og friske grøntsager, der blot lige skal have et minuts tid på panden, så de bevarer en masse friskhed i smag og konsistens.
Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan sagtens tilberede flere ris eller komme flere grøntsager i retten.
Se flere opskrifter:
Opskrift på Mongolian beef
Mongolian beef med grøntsager og ris på 20 minutter
Ingredienser
Oksekød til Mongolian beef
- 400 g oksekød - gerne tykstegsbøffer
- hvedemel
- olie - til stegning
Grøntsager
- 1 bundt forårsløg - snittet i tynde skiver
- 3 fed hvidløg - snittet fint
- 2 røde peberfrugter - i små tern
- 1 knold ingefær - skrællet, snittet fint
Sojasauce
- 100 g soja
- 25 g hoisin sauce
- 75 g brun farin
- 200 g vand
- 1 lime - lidt limesaft
Ris
- 2 poser ris
Fremgangsmåde
- Start med at skære oksekød i mindre strimler eller tern. Jeg plejer at bruge tykstegsbøffer, hvor jeg skærer bøfferne i tre stykker på langs, og derefter i tynde skiver. Vend kødet i hvedemel på en tallerken.
- Kog ris som anvist på pakken, og ris i kogeposer skal typisk koges ca. 10 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra.
- Mens risene koger gør du grøntsagerne klar, og kommer dem i en skål. Gem dog et af forårsløgene, som du snitter i meget tynde og skrå skiver til pynt.
- Alle ingredienserne til sojasauce røres sammen i en anden skål. Det er nemt, hvor du blot vejer alle ingredienserne af i skålen, og derefter rører det godt sammen.
- Varm en stor pande op ved høj var varme, og kom en god sjat olie på. Steg så oksekødet i ca. to minutter, hvor det vendes undervejs. Lad dog lige kødet ligge i 15-20 sekunder når det er kommet på panden, da kødet ellers risikerer at koge mere end stege. Du skal ikke banke for meget mel af kødet, da det er med til at jævne saucen!
- Tilsæt så sojasauce, og lad det koge et minuts tid, så sovsen koges lidt ind.
- Vend grøntsagerne i og vend din Mongolian beef sammen. Smag til med lidt friskpresset limesaft. Grøntsagerne skal blot have kort tid i retten, så de bevarer både friskhed og smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Mongolian beef serveres straks sammen med de kogte ris. Drys retten med forårsløg i tynde skiver.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: