Her får du min opskrift på smørstegte kartofler. Brug gerne nye og små kartofler, der steges med smør og vendes med rødløg og persille.
Smørstegte kartofler er en lækker måde at tilberede kartofler på, og så er det altså nemt.
Her får du kartofler med smag af smør, og så er de flotte at servere.
Opskriften er beregnet til fire personer. Er I meget sultne kan der laves en lidt større mængde.
Opskrift på smørstegte kartofler
Ingredienser
- 650 gram kartofler - gerne små og nye danske eller udenlandske
- flagesalt
- 50 gram smør
- 1 rødløg - halveret og snittet i tynde både
- 1 bundt persille - finthakket
- Lidt dild - fine kviste, kan udelades
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom kartofler i en gryde med vand, der netop dækker kartoflerne. Tilsæt en spiseskefuld salt. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter.
- Hæld vandet fra, og vend forsigtigt kartoflerne med smør. Ryst evt. gryden rundt.
- Hæld kartofler med smør i et ildfast fad, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Giv kartoflerne 20 minutter.
- Anret de smørstegte kartofler i en lille skål eller fad, og drys rødløg og persille over. Har du frisk dild gør det også underværker sammen med kartoflerne. Krydr med lidt friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
De smørstegte kartofler serveres straks, og de er blandt andet gode til grillet mørbrad eller kylling på spyd.
Se flere lækre kartoffelopskrifter:
Knuste kartofler med hvidløgssmør og persille
Bagekartofler - opskrift på bagte kartofler uden sølvpapir

Comments
No Comments