Her får du en skøn opskrift på nem aftensmad i ovn. Hele retten laves i en bradepande, hvor der er koteletter og masser af grøntsager.
Aftensmad i ovn er smart på de travle dage, men selvom der er tale om en hurtig ret, så får du stadig mad med masser af smag.
Her er hele retten lavet i en bradepande eller fad, og den er med koteletter, rosenkål, gulerødder og andre lækre grøntsager.
Mængden og typen af grøntsager kan du dog sagtens variere efter smag og behag, og faktisk er denne ret en fin måde at få tømt lidt ud i køleskabet på.
Men du tilbeder fadet med aftensmad i ovnen, kan du koge ris og rydde køkkenet op. Det er da nemt og smart.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på aftensmad i ovn
Ingredienser
- 1 rødløg halveret og skåret i tynde både
- 350 gram rosenkål delt i kvarte
- 250 gram gulerødder i tynde skiver
- 250 gram grønne bønner evt. fra frost
- 4 koteletter
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 5 deciliter vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2,5 deciliter madlavningsfløde eler alm. fløde
- 1 spiseskefuld sennep
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 håndfuld timian frisk, hakket
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber eller andet krydderi
- 250 gram ris koges som anvist
Sådan gør du
- Til denne opskrift på aftensmad i ovn starter du med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Find også et passende ovnfast fad eller bradepande frem - gerne ca. på 35 gange 25 centimeter.
- Gør grøntsagerne klar som beskrevet. Husk at skære roden fra rosenkålene, inden de deles i kvarte. Kommes i fadet eller bradepanden. Krydr med lidt salt og peber.
- Svinekoteletterne brunes hurtigt i lidt olie på en varm pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Brug evt. også gerne andre krydderier som lidt BBQ, paprika, eller hvad du synes.
- Halver de brunede svinekoteletter og læg dem ovenpå grøntsagerne i fadet.
- Kog panden af med vand, bouillon og madlavningsfløde. Tilsæt sennep og timian, og smag sovsen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Du kan evt. jævne den med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Kom også lidt engelsk sauce i.
- Hæld forsigtigt sovsen i fadet.
- Stil retten med koteletter og grøntsager i ovnen, hvor den skal have 20 minutter ved 200 grader varmluft. Imens kan du koge ris.
Næringsindhold
Noter
Så nemt laver du aftensmad i ovn, og retten serveres straks sammen med de kogte ris. Velbekomme.
Her får du lige nogle flere og nemme retter på lækker aftensmad i ovnen:
Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad