Ugens madplan uge 45 byder på skøn efterårsmad til hele næste uge med både andebryst til Mortensaften og en lækker kage til weekenden.
Det er november - og det kalder på skønne efterårsretter. Derfor er ugens madplan for den kommende uge, uge 45, også tilpasset den mørke tid.
Og så er det Mortensaften i den kommende uge - nærmere bestemt på søndag, hvor der er and på menuen. Ikke en hel and - den gemmer vi til jul - men et lækkert andebryst med grønkålssalat og hasselback kartofler, og så selvfølgelig en skøn - og nem - andesauce.
Herudover holder vi som altid fast i en vegetarisk dag og en dag med fisk på menuen. Det kan du også glæde dig til.
Du kan som altid selv bestemme, om du vil følge hele madplanen eller plukke i retterne.
Og du kan se tidligere madplaner her - og de seneste lige her:
Her kommer madplanen for uge 45. Velbekomme!
Mandag: Hakket kylling med spidskål og ris
Ugen starter med hakket kylling med spidskål. Det er en nem hverdagsret med hakket kyllingekød og grøntsager i form af spidskål og gulerødder. I retten er der også ris, så det er en komplet ret, som du kan lave på omkring 20 minutter.
Tirsdag: Nudelsuppe med grøntsager
Tirsdag er vegetarisk dag, og i dag byder vi på en virkelig lækker nudelsuppe med grøntsager fra det asiatiske køkken. Den er nem at lave og indeholder masser af grøntsager i form af forårsløg, ingefær, gulerødder, peberfrugt, babyspinat og majs.
Nudelsuppe - opskrift på lækker suppe med nudler
Onsdag: Laks i baconsvøb
Onsdag er ugens fiskedag - og menuen står på en lækker laks svøbt i bacon. Dertil er der servere stuvet spinat og ris.
Torsdag: Italiensk aftensmad med kylling og pasta
Torsdag byder på italiensk aftensmad i form af lækre og møre kyllingelår, der steges i et fad i ovnen sammen med blandt andet tomater og bladselleri.
Du skal bruge hele kylling over- og underlår, og så kan du bare glæde dig til den fantastiske smag og sky, der følger under tilberedningen af den italienske ret. Den smager nemlig himmelsk godt. Og så er den i øvrigt billig at lave.
Fredag: Slagtermesterens vintergryde med grøntsager
Vinteren nærmer sig, og vi er gået ind i november. Og selv om det ikke helt betyder vinter, er det koldt og mørkt udenfor, og det kalder på en skøn gryderet med kartoffelmos.
Det er slagtermesterens vintergryde lavet med oksekød i strimler, champignon, peberfrugt og gulerødder. Serveres med kartoffelmos.
Du kan også se her i video, hvordan du laver en lækker og luftig kartoffelmos:
Lørdag: Mørbrad med honning og sennep og Holgers kartoffelsalat
Lørdag byder på en lækker mørbrad med honning og sennep.
Svinemørbraden steges blot 20 minutter i ovnen, og du kan servere med Holgers kartoffelsalat og en lækker tomatsalat. Nem, sund og lækker aftensmad, som også er fin at servere for gæster.
Nem mørbrad med honning og sennep i ovn
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg
Lækker tomatsalat med rødløg og balsamico
Søndag: Lækkert andebryst med grønkålssalat på Mortensaften
Søndag er Mortensaften - og menuen står derfor på and. Jeg har dog valgt en menu, der er lidt hurtigere og nemmere at lave end den klassiske andesteg. Og den er også oplagt at lave, hvis man ikke er så mange mennesker.
Andebrystet serveres med hasselback kartofler, andesauce og grønkålssalat.
Ugens kage: Pæretærte
Ugens kage er den her virkelig lækre pæretærte. En klassisk og gammeldags pæretærte med halve pærer, creme og lidt chokolade. Pæretærten er nem at bage og den er altså fantastisk sammen med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Velbekomme - og god uge!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne Pedersen
Vedrørende ugens madplan uge 45, jeg kan ikke finde opskriften til Italiensk aftensmad med kylling og pasta.
Hilsen
Marianne
Lena Djurhuus
Opskrifterne ser lækre ud, jeg har ikke prøvet nogen af dem. Ser først madplanerne nu😁