Svinekoteletter: Hvordan griller man bedst sine svinekoteletter på kuglegrill eller gasgrill? Det er faktisk ikke så svært, og her følger opskriften med en præcis stegetid.
Opskriften er med en svinekotelet til hver person.
Svinekoteletter
1 svinekotelet på 250 gram – gerne med ben eller skaft
Lidt krydderi, tør rub eller salt
Sådan griller du svinekoteletter
- Start med at købe koteletter af god kvalitet. De skal helst veje 250 gram stykket, og de må gerne være med ben eller skaft.
- Det giver koteletterne lidt ekstra smag. Størrelsen gør også, at dine koteletter har en tykkelse på 2-3 centimeter, og derfor er nemmere at stege møre.
- Tør koteletterne af med lidt køkkenrulle for at fjerne eventuel væske.
- Krydr svinekoteletterne rigeligt salt og lidt krydderi inden de grilles.
- Brug en tør rub, så du ikke får olie og flammer under grillningen, og massér din rub godt ind i kødet. Lad det trække mindst 30 minutter minutter.
- Du kan selvfølgelig bare bruge salt og peber – eventuelt kombineret med lidt paprika.
- Du kan både grille svinekoteletter i en kuglegrill og gasgrill. Stegetiden er den samme, og stegningen foregår over direkte varme.
- Varm kullene til din kuglegrill godt op, fordel kullene så de ligger i den ene halvdel, mens den anden er fri. I en gasgrill tænder du også den inderste brænder for at grille direkte.
- Smør grillristen med lidt olie, og nu skal koteletterne så grilles cirka 4-5 minutter på hver side. Tilberedningen afhænger selvfølgelig af størrelsen på svinekoteletterne.
- Vend dem med 1-2 minutters mellemrum, og du kan eventuelt kontroludskære en kotelet for at se om den er nok.
Hviletid
Lad koteletterne hvile i mindst fem minutter inden servering.
Så når de lige at samle sig og er endnu bedre.
Koteletter på panden
Du kan selvfølgelig også bare stege dine svinekoteletter på en pande, og her bruner du dem først ved en kraftig varme, og lader dem stege flærdig ved medium varme. Stegetiden er den samme.
Også her skal koteletterne selvfølgelig hvile.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er koteletter i fad og langtidsstegte skaftkoteletter.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.