Den bedste opskrift på Weber koteletter. Lækre og møre svinekoteletter med skaft, der marineres i hvidløgsolie og grilles.
Weber koteletter kalder jeg disse lækre grillkoteletter, fordi de er grillet på min webergrill.
Koteletterne her er store skaftkoteletter, der vejer omkring 400 gram stykket. Her er grilltiden cirka fem minutter på hver side, hvorefter koteletterne skal hvile i ti minutter inden servering.
Har du mindre koteletter er grilltid og hviletid selvfølgelig kortere.
Et godt trick til grillning af svinekoteletter er, at vende koteletterne ofte. Så grill dem 1-2 minutter, og vend. Det giver et bedre resultat.
Opskrift på Weber koteletter
Ingredienser
- 2 svinekoteletter med skaft
- 0,5 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg
- ½ tsk chili
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom olivenolie i en lille skål, og pres de fire hvidløgsfed ned i olien.
- Tilsæt også chili og salt, og rør marinaden rundt.
- Dup svinekoteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og kom dem ned i en frysepose.
- Kom også hvidløgsmarinaden ved, og massér olien godt ind i kødet, så du får fordelt smagen.
- Lad nu koteletterne hvile og trække i køleskabet i et par timer.
- Weber koteletter kan grilles i enten gasgrill eller kuglegrill, og det sker ved indirekte varme. Koteletterne her er grillet i min Weber Q3200 gasgrill, og her skal begge brændere være tændt, og varmen står på lidt over middel. Det svarer til godt 200 grader i grillen.
- Hold samme temperatur i kuglegrillen.
- Smør grillristen med lidt olie, og læg skaftkoteletterne på. Grill dem fem minutter på hver side.
Server eventuelt dine koteletter sammen med grillede grøntsager: