Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.
Straccetti er en klassiker i det romerske køkken. Retten er frisk og hurtig at lave. Smagen i min version er mild med hints af hvidløg og chilipeber.
Da oksekødet spiller en stor rolle i retten, er det vigtigt at vælge et godt stykke kød.
Jeg bruger ofte oksefiletbøffer, som jeg skærer i tynde skiver. Skal du kun lave mad til to eller fire, er det lettest at bruge et par gode bøffer.
Mange romere vil komme rucolaen i de sidste minutter, kødet er på panden, men jeg synes, at resultatet bliver bedst, hvis rucolaen lige vendes et par minutter i saucen med oksekød.
Hvis du bedst kan lide, at rucolaen knaser, ja, så skal du bare lige smide dem i retten, vende hurtigt, smage til og servere.
Spiser du pasta til som her, anbefaler jeg fuldkornspasta. Jeg skal ærligt tilstå, at det ikke er på grund af smagen, men fordi det er langt sundere at spise fuldkornspasta end pasta af hvedemel.
Opskrift på straccetti med fuldkornspasta
Ingredienser
- 1 spsk jomfruolivenolie
- 1 stk tørret chili el ½ frisk
- 1 fed hvidløg
- 400 gram oksefilet i strimler
- 2 dl hvidvin
- 1 spsk balsamico
- 16 cherrytomater i halve
- 1 bakke rucola
- 1 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
- pasta efter behov
- 50 gram parmesan flager el. revet
Sådan gør du
- Varm olien op på en pande og tilsæt chili samt hakket hvidløg.
- Skær oksefilet i strimler, imens hvidløg og chili steger.
- Efter to minutter, tilsætter du oksekød. Steg så det lige får farve.
- Hæld hvidvin og balsamico over oksekødet, og lad det koge ind, så væsken halveres.
- Tilsæt cherrytomaterne, som er halveret. Rør rundt og lad stege, til tomaterne bliver lettere smattede.
- Skyl og skær rucola groft, hæld det i panden.
- Kog igennem et par minutter, til rucola er faldet ned. Kom smørklatten i, rør rundt og server med en portion pasta og parmesanflager.
Server for eksempel sammen med en let salat eller et godt brød: