Få min opskrift på sojamarineret oksekød, der tilberedes med ris og grøntsager. En hurtig ret med oksekød i strimler til pande eller wok.
Sojamarineret oksekød er en lækker og meget nem ret til aftensmad, der også laves med ris og grøntsager.
Retten er hurtig at lave, men du skal lige starte et par timer før spisetid, da oksekødsstrimlerne skal marinere sammen med soja, ingefær og hvidløg. Her passer kødet dog sig selv.
Mængderne af de enkelte ingredienser kan sagtens varieres, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sojamarineret oksekød
Sojamarineret oksekød med ris og grøntsager
Ingredienser
- 400 gram oksekød - i strimler
- 1 deciliter soja
- 2 spiseskefulde ingefær - groftrevet
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- 200 gram ris - koges som anvist på pakken
- 1 stort løg - hakket
- 200 gram broccoli - i små buketter
- 100 gram gulerødder - groftrevet
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Du starter med at lave sojamarineret oksekød, hvor 400 gram oksekød i strimler vendes i en skål med 1 deciliter soja, 2 spiseskefulde ingefær og 4 fed hvidløg. Kom det i en frysepose, og lad det marinere mindst en time - gerne længere. Her passer det sig til.
- Gør de øvrige ingredienser klar som beskrevet og kog 200 gram ris som anvist på pakken.
- En stor pande eller wok varmes op ved høj varme, og det marinerede oksekød brunes godt af i et minuts tid. Hold så meget af marinaden tilbage som muligt.
- Løg kødet til side, og steg så 1 stort løg sammen med 200 gram broccoli, 100 gram gulerødder og 1 rød peberfrugt. Det skal også bare lige have et minuts tid ved høj varme.
- Tilsæt resten af sojamarinaden sammen med det stegte oksekød og de kogte ris, og vend det sammen. Steges et minuts tid.
- Smag retten til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sojamarineret oksekød serveres straks, og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Retten kan eventuelt pyntes med lidt finthakket forårsløg.
Som sagt kan de enkelte ingredienser sagtens varieres eller udskiftes, og blandt andet kan der tilsættes lidt mere revet ingefær.
Oksekød kan også erstattes med grisekød eller kylling.
Del dine ideer og tanker med os andre her: