• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Smagstest af Magnum is – kan de billige slå den ægte?

Smagstest af Magnum is – kan de billige slå den ægte?

I denne smagstest af Magnum indgår disse fem varianter af Classic isen med vaniljeis og mælkechokoladeovertræk. Foto: Charlotte Mithril
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. marts 2024 - Udgivet: 23. juli 2022

I denne smagstest af Magnum har vi testet om de billige varianter af Magnum Classic ispind kan slå klassikeren fra Frisko.

Er du også en af dem, der elsker en god Magnum ispind, så se resultatet af denne smagstest af Magnum.

Magnum er kendt for dens lækre tykke chokoladeskal, der knækker skønt, når du tager en bid, og den cremede og søde vaniljeis, der blander sig skønt med chokoladen i munden.

Men når man ser prisen på Magnums ispinde, kan man let blive fristet til at købe de noget billigere varianter i supermarkedet, der til forveksling ligner den gode klassiske Magnum is på en prik.

Men er de billigere supermarkedsvarianter lige så gode som den oprindelige Magnum is fra Frisko?

Fødevareekspert og smagsdommer Charlotte Mithril har smagt på fem forskellige Magnum-lignende varianter for at finde ud af, om der er forskel og i så fald, hvilken der er bedst i test.

Smagen af Magnum Classic

Den klassiske Magnum fra Frisko er deres Classic variant med ren vaniljeis og mælkechokoladeovertræk.

Chokoladeovertrækket skal være tykt og give et godt knæk, når du bider i det, og så skal det smage godt af chokolade med en tilpas sødme og anelse bitterhed.

Vaniljeisen skal have en lækker cremet konsistens med en tydelig vaniljesmag. Isens sødme skal balancere godt med chokoladens sødme, så den hverken bliver for meget eller for lidt sød.

Is og chokolade skal supplere hinanden godt og skabe den bedste smagsoplevelse.

Smagstest af Magnum

I denne smagstest af Magnum indgår fem forskellige varianter af Classic versionen. De er smagt ved blindsmagning og vurderet i forhold til udseende, konsistens, duft og smag.

Efter smagstesten er der set på produkternes indhold og pris. Ud fra den samlede bedømmelse er de inddelt i følgende kategorier:

* * * * * Bedst
* * * *    Over middel
* * *       Middel
* *          Under middel
*             Dårligst

Her er bedømmelserne fra de bedst bedømte til de dårligste:

Smagstest af Magnum, Magnum Classic

* * * * *
Magnum Classic

Magnum Classic har et rigtig godt knæk og chokoladen smelter fint i munden. Den har en god smag af chokolade med en middel sødme og en mild bitterhed. Vaniljeisen er cremet og har en god vaniljesmag og en middel sødme, der balancerer godt med chokoladen. Eneste is der smelter normalt efter noget tid på en tallerken.

Pris per is: Ca. 11 kr (45 kr for fire is (316 gram i alt) i Bilka).

Smagstest af Magnum, Rema 1000

* * *
Rema 1000
Classic choco pind

Rema 1000 Classic har et fint knæk, men chokoladen smelter ikke så let i munden. Chokoladen er ikke så kraftig i smagen og smager lidt kedelig. Vaniljeisen mangler vaniljesmag og har en lav sødme. Den har en ok cremethed, men giver en lidt fedtet hinde i munden.

Pris per is: Ca. 5 kr (23 kr for fem is (375 gram i alt) i Rema 1000).

Smagstest af Magnum, Gelato

* * *
Gelato
Classic milk chokolate

Gelato Classic fra Netto har et fint knæk, men smelter ikke så let i munden. Chokoladen har en meget høj sødme, men mangler kakaosmag, og er i stedet en smule støvet i smagen. Vaniljeisen smager af softice og er temmelig sød, men mangler vaniljesmag. Minder meget om Salling Classic fra Føtex.

Pris per is: Ca. 5 kr (30 kr for seks is (540 gram i alt) i Netto).

* * *
Salling Classic

Salling Classic fra Føtex har et fint knæk, men smelter ikke så let i munden. Chokoladen har en meget høj sødme, men mangler kakaosmag, og er i stedet en smule støvet i smagen. Vaniljeisen smager af softice og er temmelig sød, men mangler vaniljesmag. Minder meget om Gelato Classic fra Netto.

Pris per is: Ca. 5 kr (30 kr for seks is (540 gram i alt) i Føtex).

* * *
Gellatelli Classic

Gellatelli Classic fra Lidl har et fint knæk, men chokoladen smelter ikke så let i munden. Chokoladen er meget sød og smager mere af vekao end kakao og har en smule støvet smag. Vaniljeisen er mindre sød og mangler vaniljesmag og har en mindre cremet mundfornemmelse.

Pris per is: Ca. 5 kr (29 kr for seks is (504 gram i alt) i Lidl).

Ægte Magnum er testvinder

Der er ikke umiddelbar stor forskel på udseendet af de fem is i denne smagstest af Magnum. Enkelte er mere ovale (Magnum og Rema 1000), mens de andre er en smule mere kantede.

Men selvom der ikke umiddelbart er stor forskel på udseendet, så viser denne smagstest, at der er stor forskel på smagen.

Den originale Magnum Classic fra Frisko er en klar testvinder. Den produceres i dag af Unilever under brandnavnet Frisko.

Chokoladeovertrækket har en rigtig god smag af chokolade med en anelse bitterhed og en god og frisk kakaosmag. Og vaniljeisen smager godt af vanilje og har en god og cremet konsistens.

Testvinderen er da også betydeligt dyrere end de andre med en pris på omkring 11 kroner per ispind, når den købes i supermarkedets pakker med flere tre eller fire styk.

Til sammenligning koster de billigere varianter omkring 5 kroner per ispind.

Selvom den er en del dyrere, så får du altså også en betydelig bedre smag i den originale Magnum end de billigere alternativer fra supermarkedet.

Billige varianter er lige dårlige

Vil du vide, hvilken af de billigere alternativer til den originale Magnum, du skal købe, er svaret enkelt: Det er næsten ligegyldigt.

De smager nemlig alle mere eller mindre kedeligt, og har altså slet ikke den samme balance og gode friske smag, som den ægte Magnum Classic har.

De to is fra Salling supermarkederne Netto og Føtex, er begge tyskproducerede og minder utroligt meget om hinanden i både indhold og smag (Salling Classic og Gelato Classic milk chokolate). De har begge en meget sød chokolade og mangler vaniljesmag i isen.

Generelt har de alle en lidt støvet chokoladesmag og mangler vanilje.

Forskellen er primært på sødhedsgrad, hvor nogle er meget søde (Salling og Gelato), mens andre har en temmelig lav sødme på isen (Rema 1000 og Gelatelli).

Prismæssigt er der ingen forskel på de billige varianter, der alle har en pris på cirka fem kroner per is.

Hvad er der i?

Der er ikke stor forskel på indholdet i de forskellige varianter.

De indeholder alle tre emulgatorer (E471, E322, E476), to stabilisatorer (E410, E412) og et farvestof i form af gulerodskoncentrat (E160a).

Derudover er der forskellige former for vanilje i som for eksempel vaniljestang, vaniljearoma og vaniljeekstrakt.

Magnum Classic indeholder vanilje fra Madagaskar, der måske er med til at give den rigtig gode vaniljesmag til isen.

Ellers er indholdet meget ens.

Her kan du se det samlede indhold af ingredienser i Magnum Classic:

Skummetmælk, sukker, kakaosmør, vand, kokosolie, kakaomasse, glukosesirup, glukosefruktosesirup, sødmælkspulver, vallepulver (mælk), mælkefedt, emulgatorer (E471, E322, E476), vanillestang, stabilisatorer (E410, E412, E407), naturlig vaniljearoma, aroma, farvestof (E160a).

Mælkechokolade med kokosfedt

På isene fra Rema 1000 og Lidl gøres der opmærksom på, at mælkechokoladen indeholder andre vegetabilske fedtstoffer end kakaosmør.

Men det gælder faktisk for alle fem varianter i denne smagstest af Magnum. De indeholder nemlig alle fedtstof fra kokos.

Kokosfedt er ellers ikke noget man normalt finder i mælkechokolade.

Bæredygtig kakao

Kakaoen anvendt i Friskos Magnum is og Salling Classic er Rainforest Alliance certificerede.

Det betyder, at kakaoen produceres med omtanke for naturen og bønderne i forhold til sociale, økonomiske og miljømæssige forhold.

De tre øvrige is, Gelato fra Netto, Gelatelli fra Lidl og Rema 1000 Classic anvender alle kakao, der er UTZ certificeret.

UTZ certificeringen betyder, at der arbejdes for at skabe mere bæredygtig produktion for mennesker og miljø.

Alle fem is er altså produceret med kakao, der bærer mærkninger for bæredygtig produktion.

Prisen på en Magnum

Køber du en Magnum Classic i kiosken eller isboden, så koster den helt op til 25 kroner for en enkelt ispind.

Er du vild med Magnum eller skal du bare købe mange, så kan du heldigvis købe dem i pakker med 3 eller 4 styk, hvor prisen så kommer ned på omkring 11 kroner per ispind.

Det er dog stadig over dobbelt så dyrt som de billige alternativer, hvor prisen kan komme helt ned under 5 kroner per ispind.

Men som denne smagstest af Magnum viser, så svinder den gode smag også med prisen i de billige varianter.

Sådan har vi gjort

Vi har testet varianter af Magnum Classic ispinde, der kan købes i almindelige supermarkeder.

De er smagt blindt, det vil sige uden at vide, hvilke produkter, der smages.

De fik tildelt trecifrede tilfældige tal, og blev smagt i tilfældig rækkefølge. Mellem hver smagsprøve, blev mund og sanser renset med knækbrød og vand, og der blev jævnligt holdt pauser.

Produkterne er bedømt ud fra en samlet vurdering af smag og mundfølelse. Smagen vurderes ud fra den samlede oplevelse af smag og aroma, mens mundfølelsen vurderes ud fra konsistens og tekstur i munden.

Generelt om vores smagstest

Vores smagstest foretages af fødevareekspert Charlotte Mithril, der har arbejdet med smag og sensorik gennem de sidste 15 år. Hun har blandt andet udviklet smagstests og været smagsdommer for Forbrugerrådet TÆNK, undervist og forsket i smag og sensorik som lektor i fødevarevidenskab, samt udført smagstest og trænet nye smagsdommere hos Pernod Ricard.

Alle smagstest foregår som blindsmagninger, det vil sige uden kendskab til, hvilket mærke der er tale om, hvem der har produceret det, hvordan indpakning ser ud osv. På denne måde undgås, at forudindtagede holdninger kan påvirke resultatet af smagstesten.

Smagstesten er en fagligt funderet, men subjektiv bedømmelse af smagsegenskaberne i de testede produkter.

Kilder: Fødevarestyrelsen, frisko.dk, rainforest-alliance.org, utz.org

Relaterede artikler

Verdens bedste vaniljeis

4.8 fra 27 stemmer
En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
Gå til opskrift
Billede med hjemmelavet vaniljeis

Chokoladeis

4.9 fra 23 stemmer
Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
Gå til opskrift
Billede af chokoladeis på ismaskine.

Stracciatella is

Gå til opskrift
billede resultat for hjemmelavet stracciatella is
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line

    maj 01, 2021 at 9:56 pm

    Synes nu de magnum lignede is fra Aldi minder meget om den originale

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her