Se den dejlige opskrift på små yoghurtbrød, der bliver luftige og sprøde. Yoghurtbrød er gode som små kuvertbrød - eller bare til at nyde.
Du skal prøve disse små yoghurtbrød, er aldeles fremragende til mad.
Brødene æltes grundigt, bages godt igennem, og pensles med vand lige når de kommer ud af ovnen.
I denne opskrift er anvendt en røremaskine, men brødene kan selvfølgelig også æltes i hånden. Men vær opmærksom på, at de skal æltes længe og grundigt!
Opskriften giver 16 små kuvertbrød.
Små yoghurtbrød
2,5 deciliter lunkent vand
30 gram gær
100 gram fuldkorns speltmel
300 gram almindeligt hvedemel
4 spiseskefulde yoghurt naturel
2 spiseskefulde olivenolie
1,5 teskefuld salt
1,5 teskefuld sukker
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud, og ælt derefter fuldkorns speltmel i.
- Så tilsættes yoghurt, olivenolie, salt og sukker, indenhvedemelet gradvist æltes i. Tag lidt ad gangen, og ælt dejen igennem i 15 minutter.
- Først ved høj hastighed, og de sidste 7-8 minutter ved lav hastighed, så dejen efterhånden slipper skålen.
- Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 45 minutter.
- Hæld dejen ud på etmeldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand, og lad yoghurtbrødene hæve i yderligere 45 minutter under et viskestykke.
- Forvam ovnen til 225 grader varmluft, og bag brødene i cirka 15 minutter.
Tag dem ud af ovnen, hvor de straks pensles med vand og stilles på en rist til afkøling.
Se også mine opskrifter på:
Maria Madum
Den mel mængde passer slet ikke til de yoghurt kuvertbrød
Rune
Der er noget galt. Den dej er ikke meget tykkere end den yoghurt der er kommet i.