De bedste sandwichboller, der fyldes med salat og stegt kyllingebryst. Sandwichbollerne er bagt med revne gulerødder og ristede græskarkerner.
Opskriften giver 8 store og lækre sandwichboller med gulerødder. Se også alle bolle opskrifter på Madens Verden.
Ingredienser til sandwichboller
4 deciliter lunkent vand
30 gram gær
200 gram Manitoba hvedemel
100 gram grahamsmel
200 gram hvedemel
100 gram revne gulerødder
125 gram ristede græskarkerner
2 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde rørsukker
1 teskefuld fint salt
Fremgangsmåde
- Rist først græskarkernerne på en varm pande - pas på de ikke brænder på. Hæld dem på en flad tallerken, og lad dem køle af. Hvis de er for varme når de kommer i dejen, risikerer du varmen ødelægger gæren!
- Kom så gær og lunkent vand op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i vandet.
- Bland de hvedemel, Manitoba mel og grahamsmel sammen i en skål, og ælt det gradvist ind i dejen.
- Kom også olivenolie, salt og rørsukker i, og til sidst tilsætter du de revne gulerødder og ristede græskarkerner. Gem dog lidt af kernerne til pynt på sandwichbollerne.
- Ælt nu dejen igennem i 8-10 minuter på røremaskinen, og stil den til hævning i 20 minutter.
- Slå så sandwichbolledejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem med hvedemel, så dejen får lidt konsistens.
- Del dejen i otte stykker, som du ruller lidt og derefter trykker lidt flade. Stil sandwichbrødene på en bageplade, der er beklædt med bagepapir og drysset med lidt hvedemel.
- Læg et viskestykke over, og lad nu brødene hæve i yderligere 20 minutter.
- Pisk æg og lidt mælk sammen, og pensl bollerne. Drys med ristede græskarkerner, som du trykker ganske let ned i brødene.
- Derefter bager du sandwichbollerne i cirka 18 minutter ved 210 grader varmluft.
Lad de færdigbagte sandwichboller køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Line
Hej - er det meningen at dejen skal være "flydende" og klisteret når den sættes til hævning første gang?
Madensverden.dk
Hej Line
Tak for din besked. Dejen må gerne være lidt tynd i det, men ikke for meget. Så skal du tilsætte lidt mere mel. Det kan være svært at angive den helt præcise mængde mel, så kom altid gerne lidt ekstra i, hvis du synes dejen er alt for tynd. Husk også at ælte dejen godt igennem, så den samles godt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Signe
Kan bollerne fryses ned?
Madensverden.dk
Hej Signe
Yes - det kan de sagtens 🙂
Rigtig god fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk