• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Toastbrød

Toastbrød

Lidt hvedemel og gær, og så er du godt på vej mod dit hjemmebagte toastbrød eller sandwichbrød. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 2. april 2016

Toastbrød og sandwichbrød er noget af det, som vi desværre alt for ofte blot køber i supermarkedet. Men du kan bage dem meget bedre selv.

Hvor ofte har du ikke slæbt et toastbrød eller sandwichbrød med hjem fra supermarkedet?

Det er selvfølgelig også det nemmeste, men når først du én gang har bagt dette brød selv, ja så er det sidste gang du har købt toastbrødene.

De købte er da også kedelige i smagen, og ofte lavet med en stribe mærkelige tilsætningsstoffer for at de kan holde sig i lang tid.

Opskrift på toastbrød

3 deciliter lunken sødmælk
20 gram gær
25 gram sukker
500 gram hvedemel
60 gram meget blødt smør
1 teskefuld fint salt

Fremgangsmåde

Varm sødmælken i en kasserolle, så den er 37 grader varm.

Kom mælken op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i mælken.

Bland hvedemel, sukker og salt i en anden skål, og ælt nu det ind i dejen.

Tilsæt så det meget bløde smør i små klumper, og ælt dejen godt igennem.

Lad den så hvile overdækket et lunt sted i cirka 45 minutter.

Slå dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet brødform.

Her skal den hæve i cirka halvanden time, men det er vigtigt du lægger noget tungt over formen, så brødet bliver lukket inde.

Du skal jo lave den klassiske, kvadratiske form på toastbrødet, så smør et ildfast fad, en anden bageplade eller noget tredie med smør i bunden, og læg oven på formen.

Lad så dejen hvile halvanden time, som beskrevet.

Bag derefter toastbrødet i ovnen ved 175 grader varmluft, og det skal cirka bages i 45-50 minutter.

Dette dejlige toastbrød (eller sandwichbrød) er velegnet til fryseren, med skær toastbrødet i skiver inden nedfrysningen. Så kan du tage de skiver op, som du efterhånden får brug for.

Se mere indhold:

  • Sandwich - hjemmebagte sandwichbrød med speltmel
  • Durum boller (langtidshævede)
  • Opskrift på bankekød med kalvefond og rødvin
  • Hurtig pizza - opskrift på fastfood med færdig pizzadej
  • Kyllingesandwich med spidskål og tomat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. mjh@sm-computer.dk

    juli 29, 2020 at 9:21 am

    Hej Holger!
    Tak for din gode side, som jeg bruger en del 😉
    Hvor stor en form bruger du til brødet her?
    Med venlig hilsen
    Mette

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her