Toastbrød og sandwichbrød er noget af det, som vi desværre alt for ofte blot køber i supermarkedet. Men du kan bage dem meget bedre selv.
Hvor ofte har du ikke slæbt et toastbrød eller sandwichbrød med hjem fra supermarkedet?
Det er selvfølgelig også det nemmeste, men når først du én gang har bagt dette brød selv, ja så er det sidste gang du har købt toastbrødene.
De købte er da også kedelige i smagen, og ofte lavet med en stribe mærkelige tilsætningsstoffer for at de kan holde sig i lang tid.
Opskrift på toastbrød
3 deciliter lunken sødmælk
20 gram gær
25 gram sukker
500 gram hvedemel
60 gram meget blødt smør
1 teskefuld fint salt
Fremgangsmåde
Varm sødmælken i en kasserolle, så den er 37 grader varm.
Kom mælken op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i mælken.
Bland hvedemel, sukker og salt i en anden skål, og ælt nu det ind i dejen.
Tilsæt så det meget bløde smør i små klumper, og ælt dejen godt igennem.
Lad den så hvile overdækket et lunt sted i cirka 45 minutter.
Slå dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet brødform.
Her skal den hæve i cirka halvanden time, men det er vigtigt du lægger noget tungt over formen, så brødet bliver lukket inde.
Du skal jo lave den klassiske, kvadratiske form på toastbrødet, så smør et ildfast fad, en anden bageplade eller noget tredie med smør i bunden, og læg oven på formen.
Lad så dejen hvile halvanden time, som beskrevet.
Bag derefter toastbrødet i ovnen ved 175 grader varmluft, og det skal cirka bages i 45-50 minutter.
Dette dejlige toastbrød (eller sandwichbrød) er velegnet til fryseren, med skær toastbrødet i skiver inden nedfrysningen. Så kan du tage de skiver op, som du efterhånden får brug for.
Se mere indhold:
mjh@sm-computer.dk
Hej Holger!
Tak for din gode side, som jeg bruger en del 😉
Hvor stor en form bruger du til brødet her?
Med venlig hilsen
Mette