Nem opskrift på koldhævede boller. Dejen røres sammen om aftenen, stilles i køleskabet natten over, og dagen efter kan du bage lækre boller.
Til morgenmad bagte jeg koldhævede boller - måske de nemmeste boller i hele verden!
Der skal overhovedet IKKE røres ved dejen med fingrene og de passer sig selv i køleskabet om natten.
De sættes i en kold ovn og så skal de spises.
De er ikke gode at gemme, men de er FANTASTISKE på morgenbordet.
De koldhævede boller har sådan en lidt sej krumme, som italiensk brød har det - nemmere tror jeg ikke det kan gøres.
Opskriften på de her koldhævede boller giver 12 stk.
Opskrift på koldhævede boller
Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTSådan gør du
- Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.
- Rør dejen glat med en (træ)ske, den skal være ret fugtig, da melet suger væske i løbet af den tid den står i køleskabet. Hvis den ikke er fugtig nok, så tilsæt evt. mere vand. Den skal hænge sammen, men bare sådan fugtig.
- Kom dejen i en oliesmurt skål (VIGTIGT!!), dæk med stanniol og stil i køleskabet natten over.
- Sæt dejen på bageplade med 2 skeer (den er sådan lidt "sej" og "lang" i det).
- Sæt pladen i en KOLD ovn og sæt den på 230 grader - lidt mindre hvis der bruges varmluft - og bag i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte.
Tips
Koldhævede boller kan også laves kun med hvedemel, krummen bliver stadigvæk ret sej.
Se også disse opskrifter:
Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over
Ciabatta boller fra Italien (super nem opskrift)
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her