Denne salat med pinjekerner og god dressing er virkelig værd at anbefale. Brug forskellige slags salat, og husk det lækre hvidløgsbrød.
Salat med pinjekerner og god dressing er fremragende som tilbehør til retter med kød, men salaten kan altså også sagtens bare nydes som den er.
Jeg har anvendt forskellige slags salater, men du kan jo bruge dem du har i køleskabet, eller andre du synes bedre om. Der er frit slaw.
Og så er der hvidløgsbrødet. Gerne gerne daggammelt brød, som ristes af i ovn eller på grillen. Du kan smøre skiverne med hvidløg, eller undvære det og kun anvende olie. Det er op til dig.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på salat med pinjekerner og god dressing
4 skiver hvidt brød - evt. hjemmelavet italiensk brød
Olivenolie + 1 fed hvidløg
1 håndfuld feldsalat
1 romainesalat
1 håndfuld Bulls blood salat
40 gram pinjekerner
Dressing laves af
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld citronsaft
1 spiseskefuld honning
Et lille nip salt
Fremgangsmåde
Start med brødet. Pres hvidløgsfed ned i olivenolien i en lille skål, og mos det godt sammen. Pensl nu de fire skiver brød grundigt på begge sider, og giv dem bare et godt lag.
Bag dem nogle få minutter på en rist i ovnen ved 225 grader, eller grill dem ved direkte varme i 15-20 sekunder på hver side, så brødene får de klassiske grillstriber. Del brødskiverne på den lange led, og læg i et fad. Se billedet.
Salaterne skylles og slynges tørre hver for sig, og fordeles i fadet.
Rør dressingen sammen, og dryp den over salaten.
Rist pinjekernerne på en varm pande, og drys dem over salaten, og nu er den klar til servering.
Se mere indhold:
Del dine ideer og tanker med os andre her: