• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sådan køber du de bedste gryder og pander

Sådan køber du de bedste gryder og pander

Pande
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Undgå at købe katten i sækken, når du skal have nye gryder eller pander. Disse tommelfingerregler hjælper dig med at få god kvalitet med hjem.

Billigt køkkentøj er der sådan set ikke noget galt med. Det er dårlig kvalitet, der giver problemer, fastslår Thomas Rønsch Toftdahl, som underviser på kokkelinjen på Hotel- og Restaurantskolen.

Men med et par simple fif kan du selv blive i stand til at afgøre, om kvaliteten er i orden, når du falder over et godt tilbud på køkkengrej eller knive.

Tjek varmekilderne

Gode gryder og pander i høj kvalitet skal kunne tåle noget varme. Og derfor lægger Thomas Rønsch Toftdahl ud med at kigge på, hvilke varmekilder køkkentøjet kan tåle.

- Jo flere varmekilder det kan klare, jo bedre kvalitet er det som regel. Hvis det kvalitetsmæssigt kan tåle forskellige varmegrader, indikerer det nemlig som regel kvaliteten.

- Så hvis det kan tåle de tre varmekilder - gas, induktion og almindeligt komfur - er det en rigtig god indikator for, at det er godt, lyder rådet fra Thomas Rønsch Toftdahl.

Tjek bunden af stegepanden

Christel Søgaard Kirkeby er projektleder for Test og Analyse hos Forbrugerrådet Tænk, hvor hun blandt andet har stået for test af stegepander.

- Ud fra vores test kan jeg sige, at det ikke altid er nemt at se på en stegepande, hvor god den er i praksis. Men hvis bunden er meget tynd, så kan panden have en tendens til at slå sig mere, hvis man for eksempelvis giver den et kuldechok.

- Og hvis den slår sig, så er bunden ikke længere helt jævn, så har den dårligere kontakt med kogepladen og fedtet kan ryge ud i siden, når du skal stege, forklarer Christel Søgaard Kirkeby.

Derfor er hendes råd, at du sikrer dig, at bunden har en god tykkelse.

Thomas Rønsch Toftdahl anbefaler også den tykkere kvalitet, som har god varmeledning. Og så skal det også kunne tåle at gå i ovnen.

- Det skal en pande også kunne klare, så man kan smide æggekagen i ovnen, uden at panden slår sig og ikke længere kan stå på varmekilden, siger han.

Slip-let eller ej?

Inden for køkkenudstyr er der også smag og behag og forskellige skoler.

Det er for eksempel individuelt, om du er til slip-let-pander med en kemisk belægning.

- Med gryder er jeg ikke rigtig fan af det. Selv om der er kommet produkter, der er rigtig gode, så bliver de slidt med stålinstrumenter. Så man kan ikke bruge et stålpiskeris eller en håndmikser. Men i forhold til pander kan det give mening, siger Thomas Rønsch Toftdahl.

Inden for slip-let er der dog også stor forskel på kvaliteten.

Og det er vigtigt, at belægningen ikke går i stykker eller falder af i flager. Det er nemlig noget giftigt stads, hvis det ikke er intakt.

- Jeg har næsten lige testet et udvalg, og det afgørende er varmebehandlingen af belægningen - at den bliver brændt ind i stålet.

- Der er også kommet nogle pander, der er glaserede, og selv når jeg stak i dem med en kniv, kunne jeg ikke få hul på belægningen. Varmefordelingen var også enormt god på de pander, der var glaserede.

Christel Søgaard Kirkeby fra Forbrugerrådet Tænk råder til at vælge en stegepande uden fluorstoffer, som er svært nedbrydelige, i belægningen.

Det kan du gøre ved at kigge efter betegnelser som PFC-fri eller PFAS-fri.

/ritzau fokus/

Opskrifter til pande:

Pandekager

Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

Råstegte kartofler - sådan laver du dem på panden

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her