Her er en nem opskrift på kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår, hvor kyllingekødet ovnbages på en bund af kartofler og hvidløg.
Kartoffelavlerens kyllingefad er en fantastisk lækker og nem ret i fad med masser af kartofler og hele kyllingelår.
Det hele laves i et fad i ovnen, og der skal såmænd heller ikke bruges så mange forskellige ingredienser til retten.
Se også: Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Her er der anvendt hele kyllingelår, men du kan også lave retten med overlår eller underlår. Eller et mix af de to.
Her kan tilberedningstiden dog så være en smule kortere. Husk altid at gennemstege kylling til en kernetemperatur på 75 grader.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.
Opskrift på kartoffelavlerens kyllingefad
Ingredienser
- 800 gram kartofler små, delt i halve eller kvarte
- 6 fed hvidløg grofthakket
- 4 hele kyllingelår over- og underlår
- 4 spiseskefulde rapsolie
- 1 citron friskpresset saft
- 2 teskefulde paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kartoffelavlerens kyllingefad starter du med, at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Find også et passende fad frem, hvor de 4 hele kyllingelår kan ligge i.
- De små kartofler skæres i halve eller kvarte, afhængig af hvor stor store de er. Fordeles i fadet. Og husk, at en kartoffelavler aldrig sparer på kartoflerne, så du kan sagtens bruge flere end de angivne 800 gram.
- Hak hvidløgsfed groft, og kom dem ved kartoflerne sammen med lidt olie, salt og friskkværnet peber. Vendes rundt og fordeles jævnt.
- Læg de hele kyllingelår ovenpå kartoflerne. Dryp dem med lidt olie og friskpresset citronsaft. Krydr med salt, friskkværnet peber og paprika.
- Nu skal fadet med kartofler og de hele kyllingelår i ovnen, hvor det først får 30 minutter ved 200 grader varmluft, og derefter 30 minutter ved 180 grader varmluft. Så er kyllingelår og kartofler møre. Undervejs kan du eventuelt øse lidt af skyen i fadet op over kyllingelårene.
Næringsindhold
Tips
Kartoffelavlerens kyllingefad kan med fordel lige stå 10 minutter inden servering, da både kartofler og kylling er rygende varme.
Mens fadet er i ovnen kan du lave en lækker salat til maden. Jeg vil foreslå en sund spidskålssalat med æble eller min lækre broccolisalat.
Se også: Sprøde kyllingelår i ovn med marinade og stegetid
Det her er en ret som hele familien vil elske, og den er super nem at lave - og passer næsten sig selv i ovnen under tilberedningen. Kan også serveres som gæstemad.
Se også: Grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør
Vibeke Lindqvist
Kan altså ikke lide hvidløg, kan de udelades?
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Ja da - sagtens - så du laver bare retten uden 🙂
Alt det bedste
Holger
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det skal være min middag, når mine 3 mostre og storebror kommer I næste uge. De vil elske det. I min Super brugsen kan vi få rigtig fine nye danske spidskål. De er ikke så store, så de er rigtig sprøde. Det bliver en dejlig salat. Jeg elsker alt i et fad, det er så dejligt nemt, så har jeg tid til at hygge om mine gæster. Jeg kigger I dine opskrifter og finder en lækker dessert. Rigtig god dag 🌞😊
Pia
Hej Holger, tak for mange gode opskrifter som bruges flittigt 😊
Kan man lave retten med kyllingebryster uden skind i stedet? Og hvad ville stegetiden så være mon? Mvh Pia