• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Rugbrødschips - opskrift på sprøde chips af rugbrød

Rugbrødschips - opskrift på sprøde chips af rugbrød

Rugbrødschips
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. december 2023 - Udgivet: 9. august 2023

Rugbrødschips er fine afløsere for andre chips. De er nemme og hurtige at lave, og så smager de godt. Her er opskriften på sunde snacks.

Rugbrødschips er nok verdens nemmeste snacks at lave. Det kræver hverken tid eller penge, og de små, knasende bidder smager godt til alle slags dip.

Uanset hvilke krydderier du bruger, vil jeg anbefale et lille drys flagesalt på rugbrødschips. Det giver både et bedre look og en dejlig smag.

Se også: Hjemmebagt rugbrød med surdej og kerner

En af de ting, jeg kan lide, er, at det er en perfekt måde at undgå madspild. Rugbrød, der har stået i køkkenskabet nogle dage og er blevet lidt kedeligt at se og smage på, kan fint skæres ud til chips.

Opskrift på sprøde rugbrødschips

Rugbrødschips
Karen SenecaKaren Seneca

Sprøde rugbrødschips

4.45 fra 9 stemmer
Rugbrødschips er en fin afløser for andre chips. De er sunde, nemme og hurtige at lave, og så smager de også godt. Her er opskriften på snacks i en fart.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 skiver rugbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • krydderurter - tørrede

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skær rugbrødsskiverne i tern på to gange tre centimeter - eller hvad du nu ønsker at form på dine rugbrødschips.
  3. Tryk brødet ned med håndfladen, så det bliver fladere.
  4. Nu skal du pensle med jomfruolivenolien. Pas på du ikke får for meget på.
  5. Drys flagesalt og tørrede krydderurter ud over chipsene. Du kan for eksempel bruge rosmarin, oregano, basilikum og/eller timian.
  6. Bag ca. 20 minutter i ovnen, men tjek efter et kvarter. Det kan være, de allerede er færdige på det tidspunkt.
  7. Lad chipsene køle af på en rist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til dine chips

Du kan også købe billigt rugbrød med en kort holdbarhedsdato, især Brugsen sælger ofte disse pakker til en femmer.

Du kan servere chipsene til en suppe, spise dem til velkomstdrinken, servere dem som en sund snack for børnene.

De er også glimrende som croutoner i en salat. Opbevares i en lufttæt beholder.

Rugbrødschips med hørfrø

Vil du gerne have ultratynde chips, skal du prøve at tjekke denne opskrift ud.

Her kan man nemlig smøre en øllebrødsmasse ud på bagepapiret og dermed få en endnu mere delikat chip.

Mulighederne er mange, for du kan sagtens erstatte både hørfrø og loppefrø med alle mulige andre kerner og nødder: Solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø, finthakkede mandler og hvad, der ellers findes af muligheder.

Du kan læse artiklen her, hvis du vil have inspiration til lat vælge: Oversigt over frø og kerner.

Loppefrøskallerne valgte jeg, fordi de er gode til at binde en dej sammen.

Når de har været blødt ud i vand i ti minutter, bliver de nærmest gele-agtige, og det synes jeg, giver de hjemmelavede rugbrødschips en god struktur.

Hørfrø har lignende egenskaber, så det er altså ikke et must at bruge loppefrøene.

Du skal bruge

3 skiver rugbrød
2,5 dl vand
0,5 dl hørfrø
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk smør
flagesalt
krydderier

Fremgangsmåde

  • Mål loppefrø og hørfrø af og læg dem i blød i en dl. vand.
  • Kog en øllebrød af 1,5 dl. vand og rugbrødskiverne. Hvis den bliver for tyk, hælder du en halv deciliter ekstra vand i.
  • Når grøden er tyk, tager du gryden af varmen, og kommer smørklatten i samt den klistrede masse af hørfrø- og loppefrøskallerne i.
  • Rør hurtigt sammen og tag en klat dej på en bred kniv. Smør massen på en bagepapirsklædt bageplade. Dejen kan være ret sej, når du bruger loppefrøskaller, så du får måske brug for at bruge fingrene til at forme dine rugbrødschips.
  • De hjemmelavede rugbrødschips skal være max. fem cm. i diameter. Når de er formet, drysser du flagesalt og krydderier på. Jeg bruger en fransk krydderblanding, men du kan tage en hvilket som helst krydderurt for eksempel oregano og rosmarin.
  • Bag i 45 minutter ved 140 grader varmluft.

Jeg bruger flagesalt som drys, da det er en sprød salt med en fin struktur. Og så ser det flot ud.

Men pas på salt - uanset om du bruger groft køkkensalt eller flagesalt, for chipsene bliver hurtigt for salte, da der er en del salt i rugbrød i forvejen.

Hvis du vil drysse ost som parmesan på dine hjemmelavede rugbrødschips, er det en god ide at lade dem bage de første fem minutter, før du drysser osten ud over chipsene.

Se også: Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else

    februar 01, 2022 at 5:20 pm

    Jeg tænker om jeg bare kan smøre en hel plade med øllebrøden til chips. Derefter bage og så knække det fra hinanden?
    Tak for de gode opskrifter.

    Svar
    • Karen Seneca

      februar 04, 2022 at 1:36 pm

      Det tror jeg bestemt, at du kan.
      God weekend fra Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required