Sådan laver du en lækker risotto med broccoli, der tilberedes på panden med hvidvin, hønsefond og lidt mælk. Klar på cirka 20 minutter.
Til en god risotto med broccoli skal du bruge:
2 skalotteløg
250 gram arborio risottoris
0,5 deciliter tør hvidvin
7 deciliter varm hønsebouillon
1 deciliter mælk
1 lille broccoli
1 bundt persille
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du den bedste risotto med broccoli:
Hak skalotteløg fint, og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Lad løgene svitse et par minutter uden de tager farve.
Tilsæt risotto ris og lad dem svitse et minuts tid inden du kommer hvidvin ved.
Lad det lige dampe af, og hæld så lidt af den varme hønsefond ved. Den skal være varm, så den ikke sætter tilberedningen af risene i stå.
Hønsefonden tilsættes løbende under tilberedningen.
Lad nu risottoen småsimre møre i 18-20 minutter, hvor løbende rører lidt rundt og tilsætter hønsefond efterhånden som det næsten koger væk.
Til sidst kommer du også lidt mælk i, så din risotto får en mere hvid farve.
I mellemtiden damper du også broccoli, så den stadig har lidt bid. Skær broccolien i små buketter, og damp dem i letsaltet vand i et par minutter.
Straks efter kommer du koldt vand i gryden, så kogningen standses øjeblikkeligt. Lad stå et minut, hæld vandet fra, og så er broccolien klar til at blive vendt med risottoen når den er klar.
Vend også lidt friskhakket persille i, og smag risottoen til med salt og griskkværnet peber.
En virkelig dejlig risotto med broccoli. Risottoen tilberedes på panden sammen med hønsefond og lidt mælk, og til sidst vendes letdampet broccoli i den. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her