Sådan laver du en lækker risotto med broccoli, der tilberedes på panden med hvidvin, hønsefond og lidt mælk. Klar på cirka 20 minutter.
Risotto med broccoli og persille er en lækker vegetarret, der kan nydes alene eller med en skål salat og et godt brød.
I opskriften har jeg udeladt parmesan, men det er en god ide at rive osten ned i en skål og servere den til maden. Så kan folk selv drysse osten ud over risottoen.
Det er nemlig ikke alle, som bryder sig om parmesansmag, derfor er det den bedste løsning.
Du kan også anvende en mildere ost som Grana Padano, hvis du vil vende risottoen i ost, inden den serveres.
Opskrift på risotto med broccoli
Risotto med broccoli og persille - god vegetarret
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 250 gram risottoris - arborio
- 0,5 deciliter tør hvidvin
- 7 deciliter varm hønsebouillon
- 1 deciliter mælk
- 1 broccoli
- 1 bundt persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hak skalotteløg fint, og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Lad løgene svitse et par minutter uden de tager farve.
- Tilsæt risotto ris og lad dem svitse et minuts tid inden du kommer hvidvin ved.
- Lad det lige dampe af, og hæld så lidt af den varme hønsefond ved. Den skal være varm, så den ikke sætter tilberedningen af risene i stå.
- Hønsefonden tilsættes løbende under tilberedningen.
- Lad nu risottoen småsimre møre i 18-20 minutter, hvor løbende rører lidt rundt og tilsætter hønsefond efterhånden som det næsten koger væk.
- Til sidst kommer du også lidt mælk i, så din risotto får en mere hvid farve.
- I mellemtiden damper du også broccoli, så den stadig har lidt bid. Skær broccolien i små buketter, og damp dem i letsaltet vand i et par minutter.
- Straks efter kommer du koldt vand i gryden, så kogningen standses øjeblikkeligt. Lad stå et minut, hæld vandet fra, og så er broccolien klar til at blive vendt med risottoen når den er klar.
- Vend også lidt friskhakket persille i, og smag risottoen til med salt og griskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Her får du opskrifter på gode salater, du kan servere sammen med den italienske klassiker, som risotto jo er.
Del dine ideer og tanker med os andre her: