• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Ribeye sous vide - opskrift på bøf med tid og temperatur

Ribeye sous vide - opskrift på bøf med tid og temperatur

ribeye sous vide
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. november 2023 - Udgivet:  20. maj 2019

Indhold

  1. Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!
  2. Tid og temperatur
  3. Bruning af ribeye sous vide
  4. Opskrift på ribeye sous vide
  5. Ribeye sous vide
  6. Tips

Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!

Her er min opskrift på ribeye sous vide, der simpelthen bare giver dig en mør bøf i verdensklasse.

Sous vide er super til tilberedning af bøffer, og kan selvfølgelig bruges til andre udskæringer end ribeye.

Tid og temperatur

Ribeye-bøfferne skal have et par timer ved 62 grader, hvor din steak så er medium stegt. Sådan kan jeg godt lide en bøf. Hverken rå eller gennemstegt.

Ønsker du din ribeye mere rå, kan du sætte temepraturen ned til 57 grader - og stadig give den to timer.

Du kan også lave bøffen mere gennemstegt ved, at sætte temperaturen i din sous vide til 65 grader.

Og alt derimellem giver dig selvfølgelig et stykke kød, der er mere eller mindre tilberedt.

Se også: Bøfguide - sådan steger du din bøf perfekt

Bruning af ribeye sous vide

Når bøffen er færdig i din sous vide, er det vigtigt kødet brunes godt af.

Her har jeg gjort på en pande med lidt smør - og det sker ved høj varme.

Du kan også sagtens grille din ribeye ved direkte varme, og igen er det ved en høj varme, så kødet får stegeskorpe meget hurtigt.

Opskriften er beregnet til fire personer med en god bøf til hver.

Opskrift på ribeye sous vide

ribeye sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribeye sous vide

5 fra 1 stemme
Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 550
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 ribeye - på 250 gram/stk.
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 håndfuld timian
  • 1 spsk smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde dit vandbad til din sous vide, og sæt temperaturen til 62 grader. Det giver som sagt en ribeye, der er medium.
  2. Klargør kødet. Duppes tørt med et stykke køkkenrulle og lægges på et skærebræt.
  3. Krydr nu bøfferne på begge sider med salt og friskkværnet peber, og drys dem med lidt hvidløgspulver og timianblade. Også på begge sider.
  4. Læg bøfferne i en pose og vakuumpak dem. Da bøfferne til ribeye sous vide er af en god størrelse kan det være, at du skal bruge to poser med to bøffer i hver. Medmindre du har poser, der er store nok til fire store ribeye steaks.
  5. Læg bøfferne ned i vandbadet, og her skal de nu have to timer.
  6. Efter de to timer varmes en pande op ved høj varme og en god klat smør kommes på. Lad det smelte og bruse af.
  7. Brun nu hurtigt bøfferne på begge sider, så de netop får en god stegeskorpe. Husk, at dine steaks allerede er tilberedt som sous vide, så det er kun stegeskorpen du lige skal give dem.

Næringsindhold

Kalorier: 550kcalKulhydrater: 1gProtein: 51gFedt: 38gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 160mgNatrium: 735mgKalium: 690mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.04gVitamin A: 137IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 21mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ribeye sous vide serveres straks, eventuelt sammen med en hjemmelavet sauce bearnaise og pommes frites i ovn.

Grønne asparges er i øvrigt også fremragende til. Steg dem et par minutter på en meget varm pande med lidt olie, og drys med lidt flagesalt.

Se også min lækre opskrift på culotte sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required