Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!
Her er min opskrift på ribeye sous vide, der simpelthen bare giver dig en mør bøf i verdensklasse.
Sous vide er super til tilberedning af bøffer, og kan selvfølgelig bruges til andre udskæringer end ribeye.
Tid og temperatur
Ribeye-bøfferne skal have et par timer ved 62 grader, hvor din steak så er medium stegt. Sådan kan jeg godt lide en bøf. Hverken rå eller gennemstegt.
Ønsker du din ribeye mere rå, kan du sætte temepraturen ned til 57 grader - og stadig give den to timer.
Du kan også lave bøffen mere gennemstegt ved, at sætte temperaturen i din sous vide til 65 grader.
Og alt derimellem giver dig selvfølgelig et stykke kød, der er mere eller mindre tilberedt.
Se også: Bøfguide - sådan steger du din bøf perfekt
Bruning af ribeye sous vide
Når bøffen er færdig i din sous vide, er det vigtigt kødet brunes godt af.
Her har jeg gjort på en pande med lidt smør - og det sker ved høj varme.
Du kan også sagtens grille din ribeye ved direkte varme, og igen er det ved en høj varme, så kødet får stegeskorpe meget hurtigt.
Opskriften er beregnet til fire personer med en god bøf til hver.
Opskrift på ribeye sous vide
Ribeye sous vide
Ingredienser
- 4 ribeye - på 250 gram/stk.
- salt og friskkværnet peber
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 håndfuld timian
- 1 spsk smør - til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at tænde dit vandbad til din sous vide, og sæt temperaturen til 62 grader. Det giver som sagt en ribeye, der er medium.
- Klargør kødet. Duppes tørt med et stykke køkkenrulle og lægges på et skærebræt.
- Krydr nu bøfferne på begge sider med salt og friskkværnet peber, og drys dem med lidt hvidløgspulver og timianblade. Også på begge sider.
- Læg bøfferne i en pose og vakuumpak dem. Da bøfferne til ribeye sous vide er af en god størrelse kan det være, at du skal bruge to poser med to bøffer i hver. Medmindre du har poser, der er store nok til fire store ribeye steaks.
- Læg bøfferne ned i vandbadet, og her skal de nu have to timer.
- Efter de to timer varmes en pande op ved høj varme og en god klat smør kommes på. Lad det smelte og bruse af.
- Brun nu hurtigt bøfferne på begge sider, så de netop får en god stegeskorpe. Husk, at dine steaks allerede er tilberedt som sous vide, så det er kun stegeskorpen du lige skal give dem.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ribeye sous vide serveres straks, eventuelt sammen med en hjemmelavet sauce bearnaise og pommes frites i ovn.
Grønne asparges er i øvrigt også fremragende til. Steg dem et par minutter på en meget varm pande med lidt olie, og drys med lidt flagesalt.
Se også min lækre opskrift på culotte sous vide.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: