Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Ribeye sous vide

Ribeye sous vide (opskrift på bøf med tid og temperatur)

ribeye sous vide
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ribeye sous vide
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på ribeye sous vide
  • Tid og temperatur
  • Bruning af ribeye sous vide
  • Tips
  • Kommentarer

Ribeye sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 ribeye på 250 gram/stk.
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 håndfuld timian
  • 1 spsk smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde dit vandbad til din sous vide, og sæt temperaturen til 62 grader. Det giver som sagt en ribeye, der er medium.
  2. Klargør kødet. Duppes tørt med et stykke køkkenrulle og lægges på et skærebræt.
  3. Krydr nu bøfferne på begge sider med salt og friskkværnet peber, og drys dem med lidt hvidløgspulver og timianblade. Også på begge sider.
  4. Læg bøfferne i en pose og vakuumpak dem. Da bøfferne til ribeye sous vide er af en god størrelse kan det være, at du skal bruge to poser med to bøffer i hver. Medmindre du har poser, der er store nok til fire store ribeye steaks.
  5. Læg bøfferne ned i vandbadet, og her skal de nu have to timer.
  6. Efter de to timer varmes en pande op ved høj varme og en god klat smør kommes på. Lad det smelte og bruse af.
  7. Brun nu hurtigt bøfferne på begge sider, så de netop får en god stegeskorpe. Husk, at dine steaks allerede er tilberedt som sous vide, så det er kun stegeskorpen du lige skal give dem.

Næringsindhold

Kalorier550kcalKulhydrater1gProtein51gFedt38gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.1gKolesterol160mgNatrium735mgKalium690mgKostfibre0.2gSukker0.04gVitamin A137IUVitamin C0.4mgCalcium21mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ribeye sous vide

Her er min opskrift på ribeye sous vide, der simpelthen bare giver dig en mør bøf i verdensklasse.

Sous vide er super til tilberedning af bøffer, og kan selvfølgelig bruges til andre udskæringer end ribeye.

Se flere opskrifter:

  • Smørstegt ribeye
  • Gryderet med ribeye og pasta
  • Ribeye med bagte løg og hjertesalat

Tid og temperatur

Ribeye-bøfferne skal have et par timer ved 62 grader, hvor din steak så er medium stegt. Sådan kan jeg godt lide en bøf. Hverken rå eller gennemstegt.

Ønsker du din ribeye mere rå, kan du sætte temepraturen ned til 57 grader - og stadig give den to timer.

Du kan også lave bøffen mere gennemstegt ved, at sætte temperaturen i din sous vide til 65 grader.

Og alt derimellem giver dig selvfølgelig et stykke kød, der er mere eller mindre tilberedt.

Se også: Bøfguide - sådan steger du din bøf perfekt

Bruning af ribeye sous vide

Når bøffen er færdig i din sous vide, er det vigtigt kødet brunes godt af.

Her har jeg gjort på en pande med lidt smør - og det sker ved høj varme.

Du kan også sagtens grille din ribeye ved direkte varme, og igen er det ved en høj varme, så kødet får stegeskorpe meget hurtigt.

Opskriften er beregnet til fire personer med en god bøf til hver.

Tips

Ribeye sous vide serveres straks, eventuelt sammen med en hjemmelavet sauce bearnaise og pommes frites i ovn.

Grønne asparges er i øvrigt også fremragende til. Steg dem et par minutter på en meget varm pande med lidt olie, og drys med lidt flagesalt.

Se også min lækre opskrift på culotte sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required