• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sous vide › Ribeye sous vide - opskrift på bøf med tid og temperatur

Ribeye sous vide - opskrift på bøf med tid og temperatur

ribeye sous vide
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2023 - Udgivet: 20. maj 2019

Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!

Her er min opskrift på ribeye sous vide, der simpelthen bare giver dig en mør bøf i verdensklasse.

Sous vide er super til tilberedning af bøffer, og kan selvfølgelig bruges til andre udskæringer end ribeye.

Tid og temperatur

Ribeye-bøfferne skal have et par timer ved 62 grader, hvor din steak så er medium stegt. Sådan kan jeg godt lide en bøf. Hverken rå eller gennemstegt.

Ønsker du din ribeye mere rå, kan du sætte temepraturen ned til 57 grader - og stadig give den to timer.

Du kan også lave bøffen mere gennemstegt ved, at sætte temperaturen i din sous vide til 65 grader.

Og alt derimellem giver dig selvfølgelig et stykke kød, der er mere eller mindre tilberedt.

Se også: Bøfguide - sådan steger du din bøf perfekt

Bruning af ribeye sous vide

Når bøffen er færdig i din sous vide, er det vigtigt kødet brunes godt af.

Her har jeg gjort på en pande med lidt smør - og det sker ved høj varme.

Du kan også sagtens grille din ribeye ved direkte varme, og igen er det ved en høj varme, så kødet får stegeskorpe meget hurtigt.

Opskriften er beregnet til fire personer med en god bøf til hver.

Opskrift på ribeye sous vide

ribeye sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribeye sous vide

5 fra 1 stemme
Ribeye sous vide er en stensikker metode til at lave de møreste bøffer. Med korrekt temperatur og stegetid på bøffer og steaks, så bøffen aldrig bliver tør!
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 550
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 ribeye - på 250 gram/stk.
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 håndfuld timian
  • 1 spsk smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde dit vandbad til din sous vide, og sæt temperaturen til 62 grader. Det giver som sagt en ribeye, der er medium.
  2. Klargør kødet. Duppes tørt med et stykke køkkenrulle og lægges på et skærebræt.
  3. Krydr nu bøfferne på begge sider med salt og friskkværnet peber, og drys dem med lidt hvidløgspulver og timianblade. Også på begge sider.
  4. Læg bøfferne i en pose og vakuumpak dem. Da bøfferne til ribeye sous vide er af en god størrelse kan det være, at du skal bruge to poser med to bøffer i hver. Medmindre du har poser, der er store nok til fire store ribeye steaks.
  5. Læg bøfferne ned i vandbadet, og her skal de nu have to timer.
  6. Efter de to timer varmes en pande op ved høj varme og en god klat smør kommes på. Lad det smelte og bruse af.
  7. Brun nu hurtigt bøfferne på begge sider, så de netop får en god stegeskorpe. Husk, at dine steaks allerede er tilberedt som sous vide, så det er kun stegeskorpen du lige skal give dem.

Næringsindhold

Kalorier: 550kcalKulhydrater: 1gProtein: 51gFedt: 38gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 160mgNatrium: 735mgKalium: 690mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.04gVitamin A: 137IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 21mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ribeye sous vide serveres straks, eventuelt sammen med en hjemmelavet sauce bearnaise og pommes frites i ovn.

Grønne asparges er i øvrigt også fremragende til. Steg dem et par minutter på en meget varm pande med lidt olie, og drys med lidt flagesalt.

Se også min lækre opskrift på culotte sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required