Super lækker opskrift på rejesalat, der er en salat med rejer og asparges. Rejesalaten er god som forret, og er bedst med friske rejer.
Rejesalat er en populær forret, som kan laves på mange forskellige måder.
Her er en opskrift på salat med rejer, der smager fantastisk godt - og som er perfekt til de lyse sommeraftener og et glas kølig hvidvin.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til rejesalat
200 gram friske, pillede og kogte rejer
2 håndfulde rucola salat
1 bundt grønne asparges
4 store champignon
En halv dansk agurk
100 gram sukkerærter
Dressingen laves af
4 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld æbleeddike
1 teskefuld sennep - gerne Maille med honning
Salt og peber
Dild
Fremgangsmåde
- Start med at skylle rucola salaten, og slayng den tør for vand. Fordel bladene på fire flotte tallerkner.
- Sukkerærterne koges i letsaltet vand i et minut, og lægges pænt ovenpå rucolaen.
- Enderne på de grønne asparges knækkes af, og stængerne deles på midten. Damp dem i letsaltet vand i 30 sekunder.
- Fordel rejerne midt på hver tallerken, og læg de dampede asparges op ad rejerne.
- Den halve agurk deles på den lange led, og det midterste skrabes ud med en ske. Skær derefter agurken i tynde skiver, som lægges ved salaten.
- Champignon rengøres, snittes i tynde skiver og lægges ligeledes ved salaten.
- Dressingen røres sammen og smages til med salt og peber, inden den dryppes over de fire tallerkener med rejesalat.
Slut med en lille kvist dild på toppen af hver forret.
Nyd rejesalaten med et glas kølig hvidvin og et stykke hjemmebagt flutes.