Salat med rejer: Super lækker opskrift på rejesalat, der er en salat med blandt andet asparges. Rejesalaten er god som forret, og er bedst med friske rejer.
Rejesalat er en populær forret, som kan laves på mange forskellige måder.
Her er en opskrift på salat med rejer, der smager fantastisk godt - og som er perfekt til de lyse sommeraftener og et glas kølig hvidvin.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift til salat med rejer
Salat med rejer og asparges til forret eller frokost
Ingredienser
- 200 gram friske - pillede og kogte rejer
- 2 håndfuld frisk rucola
- 1 bundt grønne asparges
- 4 champignon - store
- 0,5 agurk
- 100 gram sukkerærter
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 1 teskefuld sennep
- Salt og peber
- Dild
Sådan gør du
- Start med at skylle rucola salaten, og slayng den tør for vand. Fordel bladene på fire flotte tallerkner.
- Sukkerærterne koges i letsaltet vand i et minut, og lægges pænt ovenpå rucolaen.
- Enderne på de grønne asparges knækkes af, og stængerne deles på midten. Damp dem i letsaltet vand i 30 sekunder.
- Fordel rejerne midt på hver tallerken, og læg de dampede asparges op ad rejerne.
- Den halve agurk deles på den lange led, og det midterste skrabes ud med en ske. Skær derefter agurken i tynde skiver, som lægges ved salaten.
- Champignon rengøres, snittes i tynde skiver og lægges ligeledes ved salaten.
- Dressingen røres sammen og smages til med salt og peber, inden den dryppes over de fire tallerkener med rejesalat.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og opskrifter
Slut med en lille kvist dild på toppen af hver forret og server straks.
Nyd eventuelt din salat med rejer sammen med et glas kølig hvidvin og et stykke hjemmebagt flutes.
Her er andre opskrifter, hvor der indgår rejer:
Del dine ideer og tanker med os andre her: