• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler

Karen SenecaKaren Seneca
Prosecco passer til sommervejr, udendørs cafeer og stjernestunder. Den italienske vin er billigere end champagne, men bestemt ikke dårligere.
Madens Verden: Forside › Viden om

Oversigt over indhold

  1. Prosecco er en lækker sommerdrink, perlende og boblende med en frisk smag. Her kan du læse om den italienske vin-klassiker, der har overgået champagne-salget.
  2. Sådan fremstilles vinen
  3. Druerne
  4. Berømte drinks med Prosecco

Prosecco er en lækker sommerdrink, perlende og boblende med en frisk smag. Her kan du læse om den italienske vin-klassiker, der har overgået champagne-salget.

Prosecco serveres overalt i Italien, som apéritif, til forretten, til desserten, efter maden – ja, det er nærmest svært at undgå et glas, når du befinder i Støvlelandet.

Og det er forståeligt. Det er nemlig en herlig, let vin, som ikke stjæler smagen fra maden som visse typer af Cava og champagne kan gøre.

Prosecco har også langt flere år bag sig end de spanske og franske mousserende vine.

Det første skrevne bevis på vinen går helt tilbage til 1754, men man mener, at den er blevet fremstillet langt tidligere.

Sådan fremstilles vinen

Prosecco får sit brus naturligt ved tilsætning  af gær og sukker i store tanke, som sætter anden gæring i gang, som giver brus, alkohol og bundfald.  

Bundfaldet fjernes ved filtrering i forbindelse med tapningen, som sker under tryk. Det sker for at bevare bruset.  Metoden kaldes også "Cuve Close", og er i dag den mest benyttede metode -bortset fra sodavandsmetoden. 

Prosecco er både hurtigere og nemmere at fremstille end champagne, og derfor vil den altid være billigere end de mousserende vine, der er fremstillet ved hjælp af den klassiske champagnemetode.

Dog kan cava ofte købes for tilsvarende priser.

Druerne

Det er primært druerne Glera, der bruges i Prosecco, som fremstilles i det norditalienske Prosecco-distrikt. Egnen har kolde nætter og varme dage, hvilket giver druerne en helt speciel smag.

Og det er kun her i dette distrikt, at vinbønder må kalde deres mousserende vin for Prosecco.

Berømte drinks med Prosecco

Gennem årene er der dukket flere og flere drinks op, der er baseret på den kendte, mousserende vin. Aperol Spritz er en af de drinks, som er blevet trendy i løbet af de sidste fem år.

Men det er blot en ud af mange - for eksempel Bellini, Mimosa og 80-ernes favorit Kir Royal. Her får du opskriften på Aperol Spritz:

Aperol Spritz drink
Aperol Spritz opskrift 3 2 1
Se opskriften
Din vurdering
  • Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler
Sending
Stem her
4.6 (5 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 247
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thomas Ilkjær

    november 07, 2020 at 9:36 pm

    Hej Holger,
    Herligt med et slag for proseccovinene. En vigtig rettelse: proseccovine bliver ikke tilsat kulsyre i tanke efter gæring. De fleste fremstilles ganske rigtigt efter Charmat-metoden (ikke chamant), som består i at at vinen har sin andengæring på tryktank, hvorved den naturligt producerede kuldioxid bliver i vinen som kulsyre. Nogle proseccovine fremstilles dog med en andengæring på flaske ligesom Cava og Champagne. Og så kan Prosecco faktisk også være en stille, almindelig hvidvin 🙂
    Mvh Thomas

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Salat til grill: Salat med asparges, spidskål og ærter
Halloumi ost med linsesalat, agurk og tomat »

Populært indhold lige nu

billederesultat for e-numre

E-numre: Fup og fakta om alle numrene i din mad

billede med kanelsnurrer

Kanelsnurrer - nem opskrift med god vejledning

opbevaring af spegepølse

Sådan skal du opbevare spegepølse i køleskabet

crispy chicken burger

Crispy chicken burger med sprød kylling

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!