• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Rรฅvareguide โ€บ Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler

Prosecco - fakta om italienernes herlige bobler

Billede med prosecco.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. maj 2025 - Udgivet: 4. maj 2025

Prosecco serveres overalt i Italien, som apรฉritif, til forretten, til desserten, efter maden โ€“ ja, det er nรฆrmest svรฆrt at undgรฅ et glas, nรฅr du befinder i Stรธvlelandet.

Og det er forstรฅeligt. Det er nemlig en herlig, let vin, som ikke stjรฆler smagen fra maden som visse typer af Cava og champagne kan gรธre.

Prosecco har ogsรฅ langt flere รฅr bag sig end de spanske og franske mousserende vine.

Det fรธrste skrevne bevis pรฅ vinen gรฅr helt tilbage til 1754, men man mener, at den er blevet fremstillet langt tidligere.

Fremstilling

Prosecco fรฅr sit brus naturligt ved tilsรฆtningย ย af gรฆr og sukkerย i store tanke, som sรฆtter anden gรฆring i gang, som giver brus, alkohol og bundfald.

Bundfaldet fjernes ved filtrering i forbindelse med tapningen, som sker under tryk. Det sker for at bevare bruset.  Metoden kaldes ogsรฅ "Cuve Close", og er i dag den mest benyttede metode -bortset fra sodavandsmetoden.

Prosecco er bรฅde hurtigere og nemmere at fremstille end champagne, og derfor vil den altid vรฆre billigere end de mousserende vine, der er fremstillet ved hjรฆlp af den klassiske champagnemetode.

Dog kan cava ofte kรธbes for tilsvarende priser.

Druerne

Det er primรฆrt druerne Glera, der bruges i Prosecco, som fremstilles i det norditalienske Prosecco-distrikt. Egnen har kolde nรฆtter og varme dage, hvilket giver druerne en helt speciel smag.

Og det er kun her i dette distrikt, at vinbรธnder mรฅ kalde deres mousserende vin for Prosecco.

Berรธmte drinks

Gennem รฅrene er der dukket flere og flere drinks op, der er baseret pรฅ den kendte, mousserende vin. Aperol Spritz er en af de drinks, som er blevet trendy i lรธbet af de sidste fem รฅr.

Men det er blot en ud af mange - for eksempelย Bellini,ย Mimosaย og 80-ernes favoritย Kir Royal. Du skal selvfรธlgelig ogsรฅ prรธve den populรฆreย Aperol Spritz.

Om Holger
holger rรธrby madsen madens verden
Holger Rรธrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsรฅ pรฅ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sรฅ alle kan forstรฅ dem. Det fรฅr du her pรฅ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grรธntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosรฉ

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder pรฅ dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med รฆrter og grรธnne asparges.

Stegt fennikel med รฆrter og grรธnne asparges

Forsiden lige nu

grรธn aftensmad
Grรธn aftensmad - opskrifter pรฅ udvalgte grรธnne retterโ†’ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grรธntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocadoโ†’ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribsโ†’ Se opskriften
billederesultat for tรฆrte
Hjemmelavet tรฆrte: De 5 bedste opskrifter pรฅ tรฆrteโ†’ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tรฆndes. De har kun godt af at ligge og trรฆkke i marinaden, sรฅ de fรฅr ekstra knald pรฅ smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grรธntsager og halloumiโ†’ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter pรฅ retter med under 500 kalorierโ†’ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder pรฅ dejlig aftensmad til hele ugenโ†’ Se opskriften
Billede resultat for tilbehรธr til aftensmad
12 opskrifter pรฅ tilbehรธr til aftensmadโ†’ Se opskriften
wok med edamamebรธnner og kylling
Wok med edamamebรธnner og kyllingโ†’ Se opskriften
billederesultat for havregrรธdsboller
Opskrift pรฅ lรฆkre havregrรธdsbollerโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her