Peberflødesauce er peberfrugter, der koges møre og blendes med lidt hønsefond og fløde, inden den vendes i en omgang friskkogt pasta.
Peberflødesauce er fremragende at vende en omgang kogt pasta i - og helst tørret pasta, der suger smagen bedre til sig fra sovsen. Helt som man gør i Italien.
Og peberflødesauce kan sagtens erstatte den klassiske tomatsauce.
Det er vigtigt, at koge peberfrugterne helt møre inden du blender dem. Du kan enten hælde de kogte peberfrugter i en foodprocessor - eller blot finde stavblenderen frem, og lad den klare arbejdet i gryden.
Du kan selvfølgelig bruge alle former for tørret pasta til saucen, om det så er spaghetti eller pastapenne. Jeg synes dog pastaskruer er perfekte, da de holder godt på peberflødesaucen - og dermed giver mere smag.
Servér med grillet kyllingebryst og dampet broccoli. Simpelt. Enkelt. Meget lækkert.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til peberflødesauce
1 finthakket rødløg
1 finthakket fed hvidløg
3 røde peberfrugter i strimler
1 deciliter hønsefond
1 deciliter piskefløde
1 teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
+ 500 gram tørret pasta - gerne pastaskruer
Fremgangsmåde
- Kom en god slat olivenolie i en gryde, og svits finthakket rødløg og finthakket hvidløgsfed i olien. Gør det ved middel varme, så løgene ikke bliver for brune.
- Når løgene er klarede efter en fem minutters tid, kommer du de strimlede peberfrugter i. Svits dem et par minutter, og tilsæt så hønsefond og oregano.
- Læg låg på, og lad dem småsimre i 10-12 minutter, så peberfrugterne bliver helt bløde. Rør i gryden nogle gange undervejs.
- Blend så indholdet, og tilsæt piskefløde. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend din peberflødesauce sammen med den friskkogte pasta, og servér straks sammen med broccoli og grillet kyllingebryst.
Opskriften på peberflødesauce passer til 500 gram pasta.
Se også mine opskrifter på:
Dn vurdering
-
Peberflødesauce
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments