Min bedste opskrift på pandestegt kylling, der kan laves på 15 minutter. Med porrer og gulerødder, og dertil serveres hvedekerner.
Pandestegt kylling er en fremragende og hurtig hverdagsret, der virkelig smager godt.
Kyllingebryst steges på panden med blandt andet porrer, gulerødder og hakkede tomater, og derfor får du samtidig en nem sovs til kylling og hvedekerner.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til pandestegt kylling
Ca. 400 gram kyllingebryst
2 fed hvidløg
2 porrer
3 gulerødder
1 teskefuld tørret oregano
1 teskefuld paprika
2 dåser hakkede tomater
1 grøn peberfrugt
1 stor dusk persille
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
3 deciliter parboiled hvedekerner
6 deciliter vand
1 bouillonterning
Salt
Fremgangsmåde
- Start med hvedekernerne, som hældes i en sigte og skylles med lunkent vand.
- Kom hvedekernerne i en gryde med vand, bouillonterning og en smule salt, og kog det op. Kog kernerne i cirka 12 minutter under låg, og tilfør om nødvendigt lidt kogende vand undervejs, så kernerne ikke koger tørre.
- Hvedekerne må gerne have lidt bid, og efter kogning hviler de i gryden mens du laver panderetten.
- Kyllingebrystkødet skæres i mundrette stykker, der brunes af på en stor pande eller sauterpande med lidt olie. Det tager cirka fem minutter.
- Snit hvidløgsfed fint, mens porrer skæres i tynde strimler. Gulerødder i mindre tern, og peberfrugt i strimler.
- Kom det ved kyllingen på panden sammen med oregano og paprika, og svits det igennem et par minutter, hvor du vender det nogle gange.
- Vend hakkede tomater ved, skru lidt ned og læg låg på panden. Lad det simre i fem minutter.
- Hak persille groft og vend den i retten med pandestegt kylling og grøntsager, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering
Pandestegt kylling serveres straks med de kogte hvedekerner, og du behøver ikke servere yderligere til.
Og ellers kan du stille nogle skiver nybagt brød af nem dej på bordet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: