Her får du 10 forskellige opskrifter på vegetarfrikadeller, som er sunde og lækre. Find for rødbededeller, risfrikadeller og broccolideller.
Vi har udviklet mange forskellige opskrifter på vegetarfrikadeller på Madens Verden.
Dels fordi de smager skønt, dels for at have gode alternativer til kød, og dels fordi det ofte er billigere og man kan bruge sine rester i flere af dem.
Og udvalget er stort, så det rammer enhver smag. Her er både broccolifrikadeller, risfrikadeller med gulerødder, kikærtedeller og nogen, der ligefrem smager af kød.
Så tjek vores opskrifter ud, vi er sikker på, at der er mindst en af dem, du kan lide. Og ellers er der jo også altid opskriften på mormors klassiske frikadeller.
1. Squashfrikadeller
Her får du lækre, saftige vegetarfrikadeller baseret på squash, som rives groft og vendes med blandt andet æg.
Opskriften er en grundopskrift, så du kan tilsætte lige nøjagtigt de krydderier, du bedst kan lide.
2. Majsdeller
Disse vegetariske frikadeller indeholder blandt andet majs og peberfrugt. Og så er der krydderier fra det mexicanske køkken.
Majs er meget anvendt i mexicansk mad, og disse deller er inspireret af smagen fra deres køkken.
3. Vegetarfrikadeller med svampe
Disse frikadeller har meget umamismag, som vi kender fra kød. Det skyldes blandt andet champignonerne, de brune linser og sojasauce.
Dette er især en favorit blandt opskrifter på vegetarfrikadeller hos dem, der er vegetarer af etiske årsager - ikke på grund af kødsmagen.
4. Grønne broccolifrikadeller
Disse grønne veggie-deller har den flotte farve fra edamamebønner og broccoli. Supersunde frikadeller, som giver masser af vitaminer og kostfibre. Og så smager de godt.
5. Risfrikadeller med gulerødder
Har du en rest kogt ris i køleskabet, er disse risfrikadeller oplagte at lave. De indeholder blandt andet revet gulerod, løg, hvidløg og krydderier.
Superlækre både varme og kolde, og så er det en smart måde at undgå madspild på.
6. Røde vegetardeller
En billig frikadelle lavet af rødbeder, som især i efterårsmånederne kan skaffes for få penge.
Du kan også vælge at lave rødbedebøffer med feta, som er større og kan bruges til blandt andet vegetar-pariserbøf og i madpakken.
7. Blomkålsfrikadeller med persille
Disse vegetariske frikadeller er nemme at lave, og så smager de simpelthen himmelsk.
En rigtig efterårs-ret, som kan spises både varme og kolde.
8. Sellerideller med perlebyg
Opskriften indeholder ikke æg, så du kan sellerideller 100 procent veganske, hvis du blot udskifter mælken med havre- eller sojamælk.
9. Grøntsagsdeller med bønner
Endnu en af de opskrifter på vegetarfrikadeller- og bøffer, som også kan nydes af veganere. Farsen bindes nemlig sammen af blendede kidneybønner.
Desuden er der rød peberfrugt, persille og løg i disse veggie-bøffer, som sagtens kan formes og steges som frikadeller i stedet.
10. Vegetarfrikadeller med kikærter
Kikærter er en sund bælgfrugt, som vi nærmest ikke kan få for meget af, hvad enten de kommes i falafler eller blandes i en vegetarisk fars til frikadeller.
Her er masser af smag fra krydderier og krydderurter, og så er farsen tilsat couscous, som giver en god konsistens.
Del dine ideer og tanker med os andre her: