• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Opskrift på steak sovs med fløde og sennep

Opskrift på steak sovs med fløde og sennep

Steak sovs er nem at lave, og her får du min bedste opskrift med sennep, fløde og kalvefond. En perfekt sovs til din bøf, og den tager to minutter at lave. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
205
SHARES
FacebookMessenger205PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 8. december 2017

Steak sovs er nem at lave, og her får du min bedste opskrift med sennep, fløde og kalvefond. En perfekt sovs til din bøf, og den tager to minutter at lave.

Steak sovs: Du kender måske det der med, at man har købt et par gode bøffer, men hvilken sovs skal man så lave?

Mulighederne er mange, men jeg vil gerne foreslå denne hurtige steak sovs, som du laver med tre simple ingredienser - sennep, kalvefond og fløde.

Når bøfferne er stegt færdige, laver du sovsen direkte i panden. Det betyder, at du får kraften fra stegningen af bøfferne med i din steak sovs.

Samtidig tager den  kun et par minutter at lave, og det er helt perfekt.

For husk altid at lade dine bøffer hvile nogle minutter inden udskæring. Så holder de mere smag og kraft i sig.

Og i mellemtiden laver du denne lækre steaksovs, som kan servere sammen med bøf, ærter og hjemmelavede pommes frites i ovn.

Hvis ikke du har en kalvefond i nærheden, kan du i stedet koge tre deciliter vand op, og tilsætte en hel terning oksebouillon. Det fungerer også.

Opskriften er beregnet til fire personer.

ingredienser til steak sovs

3 deciliter kraftig og velsmagende kalvefond
3-4 teskefulde god sennep (jeg bruger en fransk dijon sennep med honning)
2 deciliter piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Kom en god klat smør på en varm pande, og steg din bøf som de nu skal steges. Tag bøffen/bøfferne af panden, og sæt dem hvile. Husk ALDRIG at overdække med alufolie eller andet - så vil bøfferne nemlig koge videre, og det skal de IKKE !!
  2. Hæld så kalvefond i panden, og kom også sennep i. Hvor meget sennep du bruger afhænger af hvor stærk du ønsker din steak sovs. Du kan altid smage den mere til med sennep til sidst. Lad det koge op og dampe lidt ind.
  3. Tilsæt så fløden, og lad så din steak sovs creme ind ved middel varme indtil den når den ønskede tykkelse og konsistens.
  4. Du skal formentlig ikke tilsætte salt, da steak sovsen er saltet både fra stegningen af din bøf, men også af salt fra den kraftige kalvefond. Men smag gerne til med friskkværnet peber og eventuelt lidt mere sennep.

Servér din sovs varm - og din bøf bliver nu glad for dig.

Se også mine opskrifter på:

Whiskysauce

Skysovs

Sauce bearnaise

Bearnaise sous vide

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. liam

    oktober 29, 2022 at 11:23 am

    dijon sennep er gået hen og belevet dyrt. men jeg har fundet en anden, bornholm klassik sennep, til den halve pris, den smager lige sådan men er lidt grovere. det betyder dog intet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 29, 2022 at 2:46 pm

      Hej Liam
      Helt enig - den bornholmske sennep er fremragende. Og kan sagtens erstatte den klassiske dijon.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lise Pedersen

    januar 28, 2017 at 2:41 pm

    Prøv også at tilsætte en spsk balsamico og et drys syltede grønne peberkorn ????

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her