Steak sovs er nem at lave, og her får du min bedste opskrift med sennep, fløde og kalvefond.
En perfekt sovs til din bøf, og den tager to minutter at lave.
Steak sovs: Du kender måske det der med, at man har købt et par gode bøffer, men hvilken sovs skal man så lave?
Mulighederne er mange, men jeg vil gerne foreslå denne hurtige steak sovs, som du laver med tre simple ingredienser - sennep, kalvefond og fløde.
Når bøfferne er stegt færdige, laver du sovsen direkte i panden. Det betyder, at du får kraften fra stegningen af bøfferne med i din steak sovs.
Samtidig tager den kun et par minutter at lave, og det er helt perfekt.
For husk altid at lade dine bøffer hvile nogle minutter inden udskæring. Så holder de mere smag og kraft i sig.
Og i mellemtiden laver du denne lækre steaksovs, som kan servere sammen med bøf, ærter og hjemmelavede pommes frites i ovn.
Hvis ikke du har en kalvefond i nærheden, kan du i stedet koge tre deciliter vand op, og tilsætte en hel terning oksebouillon. Det fungerer også.
Opskriften er beregnet til fire personer.
ingredienser til steak sovs
3 deciliter kraftig og velsmagende kalvefond
3-4 teskefulde god sennep (jeg bruger en fransk dijon sennep med honning)
2 deciliter piskefløde
Fremgangsmåde
- Kom en god klat smør på en varm pande, og steg din bøf som de nu skal steges. Tag bøffen/bøfferne af panden, og sæt dem hvile. Husk ALDRIG at overdække med alufolie eller andet - så vil bøfferne nemlig koge videre, og det skal de IKKE !!
- Hæld så kalvefond i panden, og kom også sennep i. Hvor meget sennep du bruger afhænger af hvor stærk du ønsker din steak sovs. Du kan altid smage den mere til med sennep til sidst. Lad det koge op og dampe lidt ind.
- Tilsæt så fløden, og lad så din steak sovs creme ind ved middel varme indtil den når den ønskede tykkelse og konsistens.
- Du skal formentlig ikke tilsætte salt, da steak sovsen er saltet både fra stegningen af din bøf, men også af salt fra den kraftige kalvefond. Men smag gerne til med friskkværnet peber og eventuelt lidt mere sennep.
Servér din sovs varm - og din bøf bliver nu glad for dig.
Se også mine opskrifter på:
liam
dijon sennep er gået hen og belevet dyrt. men jeg har fundet en anden, bornholm klassik sennep, til den halve pris, den smager lige sådan men er lidt grovere. det betyder dog intet
Holger Rørby Madsen
Hej Liam
Helt enig - den bornholmske sennep er fremragende. Og kan sagtens erstatte den klassiske dijon.
Alt det bedste
Holger
Lise Pedersen
Prøv også at tilsætte en spsk balsamico og et drys syltede grønne peberkorn ????