• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Nemme rundstykker med birkes

Nemme rundstykker med birkes

nemme rundstykker med birkes
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
87
SHARES
FacebookMessenger87PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. april 2024 - Udgivet: 6. januar 2024

Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.

Sådan bager du nemme rundstykker med birkes, og de har en sprød og lækker skorpe.

Hemmeligheden er blandt andet at anvende hvedemel med et højt proteinindhold, og her har jeg brugt en hvedemel fra Amo med 14% protein. Den hedder Strong og kan købes i forkellige supermarkeder. Andre mærker kan også bruges, men brug helst en hvedemel med et proteinindhold på mindst 12%.

Jeg anvender også bageenzymer, som du også kan købe i mange supermarkeder, men ellers kan det godt udelades.

Rundstykkerne kan med fordel bages i en dampovn, men da det er de færreste der ejer sådan en, har jeg i fremgangsmåden beskrevet hvordan du bager dem uden sådan en ovn. Længere nede kan du se fremgangsmåden i dampovn.

Har du mere tid, kan du her se hvordan du bager bagerens originale rundstykker med fordej og det hele.

Du får 6 nemme rundstykker ud af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned.

Se også disse opskrifter:

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Hjemmebagte håndværkere med blå birkes

Opskrift på nemme rundstykker

nemme rundstykker med birkes
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nemme rundstykker

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 177
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 285 g hvedemel - med mindst 12% protein
  • 6 g bageenzymer - kan udelades
  • 5 g salt
  • Lidt birkes - + vand til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Til de nemme rundstykker starter du med at røre lunkent vand og gær sammen. Kom det i skålen til din røremaskine.
  2. Tilsæt hvedemel, bageenzymer (kan udelades) og lidt salt. Kør dejen med dejkrog og middel hastighed i ca. 8 minutter. Melmængde kan altid variere, men dejen skal slippe kanterne og være nogenlunde fast i konsistensen.
  3. Tag dejen ud på køkkenbordet (yderligere mel bør ikke være nødvendigt), og virk dejen op. Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 15 minutter.
  4. Del den så i 6 lige store stykker, der hver skal veje omkring 80 gram. Trilles til boller. Dejen skal ikke æltes igen i dette trin.
  5. Kom lidt koldt vand i en skål og birkes i en anden.
  6. Dyp toppen af hvert rundstykke let i vandet og derefter i birkes. Sættes på bageplade med bagepapir. Har du en hulplade, skal du selvfølgelig bruge den.
  7. Stil bagepladen ind i ovnen med en lille skål kogende vand i bunden af ovnen. Stil gerne ovnen på max. 40 grader almindelig over. og undervarme, og kan du ikke det, nøjes du bare med at tænde lyset i ovnen. lad rundstykkerne hæve i ca. 45 minutter.
  8. Tag rundstykkerne ud af ovnen og skru den op på 210 grader varmluft. Stil rundstykkerne ind i ovnen når den er gennemvarm sammen med en lille skål kogende vand i bunden, og bag dem indtil de har en flot farve, hvilket typisk tager ca. 18 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer. Luk dampen ud efter 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 177kcalKulhydrater: 37gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 327mgKalium: 76mgKostfibre: 2gSukker: 0.1gVitamin C: 0.01mgCalcium: 9mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De nemme rundstykker køles lidt af på en rist, og derefter er de klar til morgenbordet.

Dejen kan også langtidshæves, hvor den æltes sammen dagen før. Det vil sige om aftenen, hvor gærmængden nedsættes til ca. 3 gram. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet, og om morgenen trilles den så til rundstykker, der efterhæves overdækket i 30 minutter. Bages ellers som anvist i opskriften.

Med dampovn

Har du en dampovn, kan du med fordel lade rundstykkerne hæve ved 35 grader på ovnens hæve/dej program med damp i ca. 30 minutter.

Bages derefter med middel damp i ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden kan godt være lidt længere. Luk dampen ud 5 minutter før rundstykkerne er færdigbagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mogens Strange

    januar 08, 2024 at 7:04 pm

    Hej har prøvet dine rundstykker og de blev rigti gode hej

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 7:19 am

      Hej Mogens
      Det lyder godt - og mange tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    januar 07, 2024 at 3:36 pm

    Hej Holger. Nu har jeg afprøvet din opskrift. Jeg lavede dobbelt portion. 12 perfekte, sprøde, gyldenbrune rundstykker. De har endda de små dutter i bunden som bagerens. Jeg er så glad 🤗

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 7:30 am

      Hej Lone
      Dejligt at høre - og intet slår de hjemmebagte rundstykker 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    januar 07, 2024 at 10:13 am

    Jeg har længe søgt efter en rigtig god opskrift på rundstykker, men synes ikke rigtig det er lykkedes. De bliver ikke sprøde, men mere som boller med birkes. Jeg er glad for jeg fandt din, nu vil jeg prøve. Jeg kan få bageenzym i vores Superbrugs og jeg har en hulplade til ovnen. Glæder mig til at prøve. Rigtig sprøde, lette rundstykker. UHM 😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required