En opskrift på nemme rundstykker, så du selv kan bage sprøde rundstykker fra morgenstunden. Med udførlig forklaring på hvordan du laver damp i ovnen.
Disse nemme rundstykker hører til på ethvert morgenbord, og dem kan du sagtens bage derhjemme. Også selvom du ikke har en dampovn.
Rundstykkerne hæves i ovnen, hvor du laver damp med kogende vand, og brødet
Opskriften giver otte nemme rundstykker.
Ingredienser til nemme rundstykker
200 gram vand
25 gram gær
300 gram hvedemel
12 gram hvedesur
7 gram bageenzymer
6 gram salt
Birkes
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i vandet i røreskålen til din røremaskine.
- Vej hvedemel af med hvedesur, bageenzymer og salt.
- Kom det skålen og ælt nu dejen ved middel hastighed i cirka 10-12 minutter.
- Virk dejen op og lad den hvile 20 minutter på køkkenbordet.
- Del dejen i otte lige store stykker, der cirka skal vejen 70 gram pr. styk.
- Trilles til boller, dyppes i lidt vand og derefter i birkes.
- Sættes gerne på hulplade - selvfølgelig med birkes opad.
- Varm ovnen op ved 35 grader varmluft. Jo, 35 grader. Altså ret lidt varme, men nok til at brødet hæver godt. Kom samtidig ca. 2 deciliter kogende vand i i et fad i bunden af ovnen, og lad du dine nemme rundstykker hæve i ovnen i cirka 45 minutter.
- Skru så varmen op på 200 grader varmluft, og lad rundstykkerne blive i ovnen undervejs. Nu bages rundstykkerne så i cirka 30 minutter, så de er sprøde og lækre. Måske skal de have et par minutter mere.
- HUSK! 10 minutter før rundstykkerne er færdigbagte hives fadet med vand ud, og dampes lukkes ud af ovnen. Luk igen dampen ud fem minutter før, så de får den rette sprødhed.
Har du ikke en hulplade, kan en almindelig bageplade med bagepapir også anvendes.
Er du usikker på om din ovn kan varme ved omkring 35 grader, så lad rundstykkerne hæve på køkkenbordet i stedet for.
Og de nemme rundstykker kan også laves uden bageenzymer og hvedesur.
Se også mine opskrifter på: