Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
Skagenslapper er populære morgenbrød, som du nok kender fra bageren, men du kan sagtens bage dem selv.
Her er nemlig John Hornbeks opskrift på hjemmebagte skagenslapper med solsikkekerner og blå birkes, så du kan lave dine egne lækre morgenstykker.
Opskriften giver 6 stk., men du kan nemt gange op til eks. det dobbelte, hvis du har brug for det.
Opskrift på skagenslapper
Ingredienser
- 225 g manitoba hvedemel
- 50 g durum mel
- 5 g salt
- 25 g kerneblanding
- 6 g Optimax bageenzymer kan udelades
- 11 g hvedesur kan udelades
- 6 g tørgær
- 165 ml vand svarende til 165 gram
- blanding af Blå Birkes og Sesam til toppen
- solsikkekerner til bunden
Sådan gør du
- Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen. Bland det godt sammen og tilsæt vand.
- Dejen røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
- Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
- Tag dejen ud på bordet og stræk og fold den nogle gange.
- Rul dejen ud til en lang pølse.
- Kom solsikkekerner langs med pølsen. Løft pølsen over på solsikkekernerne og tryk nu pølsen lidt flad så kernerne samtidig sætter sig fast i bunden.
- Lad dejen hvile tildækket under plast i 15 minutter.
- Sprøjt på toppen med en vandforstøver. Drys en blanding af blå birkes og sesam på toppen.
- Med en dejskraber hakkes stykker ud af dejen - jeg laver 6 stk.
- Stykkerne placeres nu på din hul-bageplade eller på alm. bageplade.
- Nu skal dine skagenslapper hæves. Hæves på pladen under plastikkasse i 40 - 45 minutter.
- Bages i 17-20 minutter i opvarmet ovn (200 grader (varmluft) med damp i ovnen.
- Husk at lukke damp ud af ovnen 5-10 minutter før dine skagenslapper er færdigbagt.
Næringsindhold
Tips
Dy færdigbagte skagenslapper køles af på en rist inden de nydes.
Se også opskriften på de klassiske rundstykker her.
Om John Hornbek
John Hornbek er særdeles passioneret omkring bagning af brød og kager, og han er en aktiv deltager i mange foraer på Facebook, hvor han deler ud af sin viden. Johns opskrifter kan også findes på hornbek.net.
Se også disse opskrifter:
Kære Holger
hvad er forskellen på Optimax bageenzymer og Flutes Basis og evt. andre bageenzymer?
Venlig hilsen
Jan
Kan man lave dejen dagen i forvejen?