Nemt morgenbrød: Se hvordan du laver morgenbrød, der røres sammen om aftenen, hæver hele natten og er klar til bagning om morgenen.
Nemt morgenbrød med masser af smag. Det er lige, hvad disse dejlige morgenstykker med græskarkerner er.
Dejen skal ikke på noget tidspunkt æltes, men røres blot sammen om aftenen.
Nu kan dejen hæve i en skål på køkkenbordet, mens du sover. Om morgenen er det så ingen sag at lave friskbagt morgenbrød,
Opskriften giver otte stykker lækkert morgenbrød med græskarkerner.
Opskrift på nemt morgenbrød
Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før
Ingredienser
- 3 dl koldt vand
- 3 gram gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk fint salt
- 50 gram fuldkorns-speltmel
- 350 gram almindeligt hvedemel
- græskarkerner
Sådan gør du
- Om aftenen kommer du koldt vand i en skål, og heri røres den lille klump gær ud.
- Bland mel med sukker og salt, og kom det i gærvandet. Med en grydeske rører du nu dejen sammen i et minuts tid, og det skal ikke æltes yderligere.
- Luk skålen tæt til med husholdningsfilm, og stil den på køkkenbordet til næste morgen.
- Her væltes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, hvorefter du folder den ene side ind over midten. Træk lidt i dejen, og fold den sammen igen. Du skal IKKE ælte dejen!
- Træk dejen forsigtigt ud til en lille rektangel på cirka 15 gange 10 centimeter. Pensl med vand og drys med græskarkernen, som trykkes let fast.
- Del så dejen i otte stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Dæk med husholdningsfilm, og lad hæve i 45 minutter.
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og underluft, og bag morgenbrødene i cirka 25 minutter. Lige når pladen er sat ind, kommes en smule vand i bunden af ovnen, hvorefter lågen hurtigt lukkes. Så du bager ved damp.
- Og de sidste 5 minutter af bagetiden lukker du et par gange dampen ud af ovnen.
- Lad de nemme morgenbrød køle af på en rist, og så er klar til morgenbordet.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Nemt morgenbrød nydes gerne lune. Du kan også fryse morgenstykkerne ned.
Se også disse opskrifter:
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Super lækker ide til en søndag morgen hvor alle skal forkæles ekstra. Glæder mig til at prøve opskriften. Har du en rigtig god opskrift på sandwichbrød vil jeg blive glad. Jeg er SÅ træt af supermarkedets skiveskårne sandwichbrød. Det har en underlig smag af fabriksbrød. Jeg vil gerne bage det selv. Jeg hat købt 2 forme med skydelåg, så de bliver firkantet. Hilsen fra os i Nordjylland 😊