Marcipanhorn med æble er skønne små kager, der er nemme at bage og laves af få ingredienser. Og så smager de fortryllende.
Forkæl dine gæster til kaffen med disse lækre marcipanhorn med æble.
Har du en rest marcipan liggende fra julen, så brug det i denne super nemme og syndige sag, hvor vi blander marcipanen med æble.
Hornene er nemme at bage, og de kan fryses ned.
Opskrift på marcipanhorn med æble
Marcipanhorn med æble
Ingredienser
- 3 æbler
- 100 g marcipan
- 1 pakke butterdej - Du kan både bruge butterdej fra frost og køl
- 2 æg - piskede
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk sukker - måske lidt mere
- mandelflager
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær i dem skiver på ca. ½-1 cm. Herefter halverer du dem, så du får både formet som bogstavet C. Jeg fik cirka 12 C'er af 3 æbler.
- Skær små stykker marcipan og læg lidt på hver skive. Skær tynde strimler af butterdej ca. 2 cm tykkelse og kom omkring æblestykkerne.
- Læg dem på en bageplade og pensel med sammenpisket æg, kanel og sukker.
- Drys til sidst med lidt mandelflager.
- Bag dine marcipanhorn med æble i ovnen på 190 grader over- og undervarme i cirka 25 minutter. De er færdige, når de er gyldne.
- Du kan, hvis du ønsker, drysse de færdige marcipanhorn med lidt flormelis, for det kunstneriske udtryk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Fakta om marcipan
Marcipan er lavet af mandler og sukker.
Traditionelt er marcipan lavet af mandler, der er hakket eller malet til en blød pasta, og tilsat sukker for at gøre den sødere.
Mandlerne giver marcipanen sin karakteristiske smag, mens sukker bidrager til dets bløde konsistens.
Nogle varianter af marcipan indeholder også andre ingredienser, såsom æggehvider, honning eller aroma, for at forbedre smagen og teksturen.
Marcipan er almindeligt anvendt i kager og desserter og kan formes og farves, hvilket gør det velegnet til dekoration.
Se flere opskrifter:
Træstammer - hjemmelavede trøfler med marcipan
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: