Snoede italienske flutes er lækre brød, der faktisk er ret nemme at lave. Brødene hæver et par timer, inden de bages ved 250 grader.
Italienske flutes er nemme brød, der kan nydes nybagte til maden, eller bruges som bund til bruschetta. Som du finder link til længere nede i opskriften.
Brødene er nemmest at lave i en røremaskine, men du kan selvfølgelig også bruge hænderne.
Opskriften giver to lækre og sprøde brød.
Ingredienser til italienske flutes
3 deciliter lunkent vand
10 gram gær
275 gram hvedemel tipo 00
125 gram durumhvedemel
1 teskefuld fint salt
1 teskefuld sukker
2 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Find røremaskinen frem og sæt dejkrogen på.
- Gær røres ud i det lunkne vand.
- De to slags hvedemel blandes sammen i en anden skål med salt og sukker, og det hele æltes derefter ind i dejen.
- Tilsæt også lidt olivenolie og ælt dejen igennem i 10 minutter ved middel hastighed. Tilsæt om nødvendigt en smule mere lunkent vand.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm, og lad nu dejen hæve på køkkenbordet i to timer. Gerne tre, hvis du har tiden til det.
- Læg så dejen ud på bordet og drys lidt tipo 00 mel på dej og bord. Du skal ikke ælte dejen, men blot brede den ud i en aflang firkant på cirka 35 gange 15 centimeter.
- Del dejen i to halvdel på den lange led, og hver del drejes forsigtigt sammen som en skrue, og lægges på en bageplade med bagepapir. Beklæd med husholdningsfilm, og lad dejen efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, smid et par spiseskefulde vand i bunden af ovnen, og bag de italienske flutes på nederste rille i cirka 15 minutter.
Tag brødene ud af ovnen og lad dem køle lidt af på en rist inden de skæres ud.
Se også mine opskrifter på:
Camilla
Hvad betyder pkt 5 “beklæd skålen”? Skal den bare overdækkes med film?
Hanne
Virkeligt lækre og svampede flutes- de bedste længe!
Pia Susanne Fredskild
Superlækre sprøde flutes med god smag !!
Inge
De bedste
Susanne Albertsen
De bedste flutes jeg nogensinde har bagt.
Pia
Det blev nogle superfine og lækre flutes. Tak for opskrift.